Schilderijen van oud-Harderwijker op postzegel

Foto: Peter Riezebos

xDe kunstenaar en momenteel in Shanghai woonachtige Peter Riezebos vindt het een grote eer dat 4 van zijn schilderijen elk op één postzegel worden gedrukt.

Schilderijen Go Dutch

De postzegels worden gedrukt met doeken uit de serie Go Dutch. Deze serie presenteerde Riezebos vorig jaar. Een liefhebber van Riezebos’ werk is de schakel geweest tussen de kunstenaar en PostNL. De serie Go Dutch bestaat uit 25 schilderijen met de afbeeldingen van de kunstenaars die op de guldenbiljetten stonden.

Uitreiking

Het eerste setje postzegels met de Riezebos-versie van Hals, de Ruyter, van den Vondel en Spinoza worden uitgereikt aan voormalig minister-president Jan Peter Balkenende. Tijdens de show Addicted to life van Peter Riezebos op 15 december in Amsterdam.

Peter Riezebos

Naast de serie Go Dutch, heeft de kunstenaar nog meer shows gepresenteerd. Riezebos is ook te boeken als live-painter en spreker en vliegt de hele wereld over. Zo was hij afgelopen periode in Amerika voor zijn schilderijenshow. Afgelopen juni was Riezebos voor een live-painting op de HK Haringparty in Harderwijk. En deze zomer hing een collectie van de kunstenaar in een galerij in Zeist. Ook is de kunstenaar veel gevraagd in thuisbasis Shanghai.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen