Marcel Companjen wil wethouder voor ChristenUnie worden

Foto: Twitter Marcel Companjen

Marcel Companjen is de beoogde opvolger van de vertrekkende wethouder Pieter Teeninga. De huidige CU-wethouder vindt het na bijna 25 jaar politiek en persoonlijke aangelegenheden tijd om een stapje terug te gaan doen.

Lange periode

Teeninga (62) is vanaf 1994 nauw betrokken bij de Harderwijker politiek. Als raadsopvolger begonnen en inmiddels 3 termijnen wethouder. Momenteel is hij de 1e vervanger van burgemeester Harm Jan van Schaik en is hij verantwoordelijk voor ruimtelijke opgaven, onderwijs, bovengemeentelijke ontwikkelingen en milieu. Teeninga:  “Toch, alles afwegende: bijna 25 jaar lokale politiek, een intensieve wethoudersbaan, gezondheid en toekomstige uitdagingen hebben mij er toe gebracht er volgend jaar een punt achter te zetten“.

Marcel Companjen

Marcel Companjen is werkzaam als stafjurist bij de rechtbank Midden-Nederland. Hij is al 16 jaar actief in de lokale politiek. De laatste jaren als fractievoorzitter van de ChristenUnie en na de laatste gemeenteraadsverkiezingen leidde hij de college-onderhandelingen. Het bestuur van de ChristenUnie Harderwijk heeft Companjen voorgedragen als kandidaat-lijststrekker en kandidaat-wethouder. Companjen: “Er is en blijft veel te doen in Harderwijk en Hierden en als wethouder kan ik daar mijn kei (niet: steentje) ten volle aan bijdragen.”

Nieuwe fractievoorzitter

Wie de rol van fractievoorzitter van ChristenUnie Harderwijk op zich kan nemen is nog niet bekend. De kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt op 13 november tijdens de ledenvergadering vastgesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen