Harderwijk krijgt 2 koopzondagen in december

Foto: Pixabay

15 tegen 14. Dat is een combinatie die al jaren om de koopzondag heen hangt. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was het soms voor de koopzondag, soms tegen de koopzondag. Totdat de raadswisseling in 2014 plaats ging vinden.

Wederom een motie

Harderwijk zou een koopzondag gaan krijgen. Alleen de zeteldans zorgde voor een verdeling in de raadszetels die de voorstanders van de koopzondag niet gunstig gezind waren. Het was weer 15 tegen en 14 voor. Na 2014 is de koopzondag een aantal keer besproken in de raad. Steeds weer werd het thema afgeschoten. Tot de afgelopen gemeenteraadsvergadering in oktober. De motie die werd ingediend door de PvdA eindigde in een 13 tegen 13. Hierdoor werd de motie doorgeschoven naar een maand verder.

Eenmalige proef voor 2 koopzondagen Harderwijk

Vandaag was de complete gemeenteraad aanwezig. De stemming werd opnieuw gedaan en Joop van der Veere van Gemeentebelang stemde wederom voor de zondagsopenstelling op zondag 3 en zondag 24 december. Hij deed dit, net als vorige maand, als enige van zijn partij. Daarom is vandaag, donderdag 2 november, een historisch moment in de Harderwijkse winkelgeschiedenis. Het college van B&W is door de gemeenteraad gevraagd om een toevoeging te doen aan de winkeltijdenwet. Zodat Harderwijkse winkeliers geen boete of waarschuwing krijgen als zij op zondag 3 december of zondag 24 december hun winkeldeuren openen tussen 12.00 uur en 18.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen