Botkanker mogelijk terug bij Lisanne Spaander

Foto: lisannespaander.nl

De Harderwijkse zangeres Lisanne Spaander kreeg onlangs slecht nieuws. De botkanker die ze overwon, is mogelijk terug. Ze deelde het slechte nieuws op haar website. “Ik kreeg heel veel hartverwarmende reacties. Onder meer van Marco Borsato en Jeroen van der Boom”, vertelde ze vrijdag in het TV Gelderland-programma ‘De Week van Gelderland’.

Vechtersbaas

In 2014, haar examenjaar, schreef de nu 19-jarige Lisanne het nummer ‘Vechtersbaas’ over haar strijd tegen botkanker. Lisanne mocht het op 3 maart 2016 zingen tijdens Marco Borsato’s laatste Symphonica in Rosso-concert.

Blog Lisanne

Lisanne (19): “Het plekje in mijn bot lichtte op, wat betekent dat daar actieve cellen zijn. Het kan zijn dat het bestralingsschade is, maar de kans is groot dat mijn Ewing Sarcoom terug is gekomen in mijn schaambot. Het bolletje dat op de eerste scan te zien was, is inmiddels twee keer zo groot. Het is een verschrikkelijke domper. Ik had dit niet verwacht, ik voel me zo goed en energiek. Deze week krijg ik een CT-scan van mijn longen. Mogelijke uitzaaiingen worden daar gelijk gezien en ze willen nu alles precies weten. Volgende week krijg ik een biopt onder narcose. Dan duurt het nog minimaal een week tot 10 dagen voor ze zeker weten wat het weefsel is dat ze uit mijn bot gehaald hebben. Dus aankomende periode ga ik weer allerlei onderzoeken in.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen