Wij Harderwijk-Hierden doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: HNN

Wij Harderwijk-Hierden zal 21 maart 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Mark de Lange, lijsttrekker en fractievoorzitter: “De afgelopen 4 jaar is er voldoende materiaal en kennis verzameld om een serieuze gooi naar de raadsbankjes in het stadhuis te doen.”

Doel

De partij heeft met de Lange en van de Velde twee Harderwijkers aan het roer staan die de stemmen van de inwoners zullen laten horen in de gemeenteraad. Er wordt te weinig geluisterd naar Harderwijkers en Hierdenaren, vinden de twee. Het lijkt erop dat het merendeel van de raadsleden teveel luistert naar de (landelijke) achterban. Of dat bepaalde belangrijke projecten hoe dan ook door moeten gaan. Mark: “Het zal een lastige klus gaan worden. Maar 4 jaar geleden lukte het D66 ook om vanuit het niets in de raad te komen. Dus met een goed verhaal gaat ons dat ook lukken.” Paco: “De gemeenteraad in Harderwijk wordt al jaren overheerst door de grote landelijke partijen en dat willen wij veranderen.” Mark: “Met meerdere kleine partijen kunnen we beter de wensen en ideeën van inwoners verwoorden dan dat er maar 1 of 2 kleine (lokale) partijen in de raad zitten.”

Speerpunten Wij Harderwijk-Hierden

Wij Harderwijk-Hierden vindt het vooral belangrijk dat er weer naar Harderwijkers wordt geluisterd. Dat punten uit een partijprogramma overboord worden gegooid omdat een samenwerking met een andere partij dan makkelijker zal gaan, gebeurt niet. De democratie moet weer terug in de raad. Wij Harderwijk-Hierden zal de komende 4 jaar regelmatig naar buiten treden over de stand van zaken. De partij wil dat er wordt gewerkt aan duidelijke taal naar de burgers en kiezers. Raadstukken en raadszaken moeten voor iedereen te begrijpen zijn. De komende maanden zal er worden gewerkt aan de speerpunten waar de verkiezingen mee in gegaan zal worden.

Drukke periode

De komende tijd zal de partij op zoek gaan naar Harderwijkers en Hierdenaren die hen willen bijstaan om het politieke klimaat in Harderwijk flink op te schudden. Mensen kunnen zich tot half januari aanmelden. Wij Harderwijk-Hierden zoekt mensen die de afgelopen jaren teleurgesteld zijn geraakt in het Harderwijkse gemeentebestuur. Ze zijn op zoek naar mensen die niet alleen roepen dat het anders moet, maar het dan ook anders willen doen en daarvoor zoeken ze geschoolde en niet-geschoolde mensen. De website zal worden gemaakt en inwoners kunnen voor een klein bedrag per jaar lid worden van Wij Harderwijk-Hierden. Hoe meer leden en hoe meer stemmers we kunnen krijgen, hoe meer er geluisterd kan worden naar de inwoners.

Meer informatie

Voor meer informatie is de partij via Facebook te bereiken en kan er worden gemaild naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen