D66 nodigt Harderwijk uit om mee te schrijven aan programma

Foto: D66

Onder het motto ‘Kansen voor iedereen’ nodigt D66 alle inwoners van Harderwijk en Hierden uit om mee te schrijven aan het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De eerste thema-avond vond maandagavond plaats in Hotel Restaurant Monopole en bracht goede input voor de stad.

D66: Stad met Ambitie

De lobby voor een beter bereikbaar Harderwijk van D66 Harderwijk/Hierden is niet onopgemerkt gebleven in Den Haag. Tweede Kamerlid Rob Jetten vertelde over wat hij daarin kan betekenen. Tijdens het tweede gedeelte ‘Binnenstad van de toekomst’ deelden ondernemers hun ervaringen binnen het ondernemerschap. Koos Brochard, eigenaar van Klein Parijs, dat twee weken geleden werd bekroond met de felbegeerde Bib Gourmand van Michelin, nam de aanwezigen mee in wat de horeca in Harderwijk te bieden heeft. “In vergelijking met andere steden heeft Harderwijk per inwoner veel horecagelegenheden. Het is daarom noodzakelijk om inventief te blijven en de samenwerking met collega-horecaondernemers te zoeken. Samen kunnen we de jeugd enthousiasmeren voor de horeca. Aan de andere kant kan de gemeente ons ondersteunen door ondernemers meer vrijheid te geven om te kunnen ondernemen. Denk aan vrijere terras mogelijkheden en ruimere openingstijden.” aldus Brochard.

Duurzaam Harderwijk

Op dinsdag 28 november vindt de tweede avond met het thema duurzaamheid plaats bij Ontmoetingstuin De Rietmeen. Verduurzaming is een belangrijk onderwerp voor D66. Thijs Melkert, kandidaat-raadslid met specialisatie op duurzaamheid: “Ons duurzaamheidsteam heeft al ingenieuze plannen gemaakt. Maar ik wil in gesprek met andere slimme koppen. Misschien kunnen we onze plannen nog beter maken!”

Kansen voor iedereen

De derde avond gaat over het recht om jezelf te kunnen zijn. Lijsttrekker Martijn Pijnenburg wil dat de gemeente ondersteunt en ruimte geeft aan de vindingrijkheid en creativiteit van mensen. “Positiviteit en vertrouwen in de eigen kracht van mensen zit in het DNA van D66. Ik wil dat iedereen zichzelf kan zijn en dat de gemeente daarbij aansluit. We zijn geen nummertje maar een mens”. Het onderwerp wordt besproken in Walhalla op woensdag 6 december.

Ideeën uit de stad

Pijnenburg wil het draagvlak zo groot en breed mogelijk maken: “D66 is de partij voor iedereen ongeacht afkomst, leeftijd of geaardheid. Ik wil de betrokkenheid vergroten door alle inwoners de mogelijkheid te geven om samen de beste plannen voor Harderwijk te maken”. Pijnenburg is tevreden over de eerste thema-avond: “Er zijn veel goede ideeën gekomen. Daarnaast ben ik blij dat onze plannen draagvlak vinden bij de aanwezige ondernemers. Dat geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst!” Momenteel wordt het verkiezingsprogramma van D66 door verschillende teams geschreven. De ‘Ideeën uit de stad’ worden meegenomen naar de ledenvergadering in december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen