’t Nonnetje en Restaurant Basiliek in Harderwijk behouden Michelinsterren

Foto: ©Google Street View by HNN

Aan het Michelinsterrenniveau in Harderwijk verandert niks. Restaurant ’t Nonnetje behoudt voor het 4e jaar achtereenvolgens haar 2 sterren en Restaurant Basiliek blijft op 1 ster staan.

Trots bij ’t Nonnetje

Volgens de Michelin-inspecteur is het bij ’t Nonnetje generositeit met finesse. Chefkok Michel van der Kroft zorgde in 2014 voor de tweede ster van het restaurant. In 2004 wist chefkok Omar Dahak de eerste Michelin-ster binnen te halen. Eigenaar Robert Jan Nijland is vooral trots op zijn staff.

Yesssss voor het 4e jaar, twee dikke vette Michelin sterren! Zo trots dank Nonnen voor jullie ongelofelijke passie en…

Geplaatst door Robert Jan Nijland op maandag 11 december 2017

De andere ster

Restaurant Basiliek van chef Rik Jansma heeft ook de befaamde Michelinster behouden. Voor het 10e jaar zijn Rik en Tabitha en hun team bekroond door Michelin. Jansma bedankt zijn team en gasten.

– Michelin 2018 🌟 -Voor het 10e jaar op rij mogen we deze mooie ster in ontvangst nemen! Dit konden we niet zonder ons…

Geplaatst door Basiliek op maandag 11 december 2017

Uitreiking

De uitreiking van de sterren is jaarlijks een heus samenzijn van topkwaliteit uit de Hollandse keukens. Zoals Claudia Brevet van Interscaldes (3e restaurant in Nederland met 3 Michelin-sterren) bij RTL Late Night zei: “Wij bedrijven topsport. Elke dag weer.” Zij werd aangevuld door Jonnie Boer van de Librije: “Soms wel 2x op een dag met lunch en diner.” De presentatie van de gids vond dit jaar plaats in het Nieuwe DeLaMar-theater in Amsterdam.

Michelingids

In de nieuwe Michelingids staan 3 restaurants met 3 sterren, 17 zaken met 2 sterren en 85 restaurants hebben 1 ster.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen