Harderwijk Anders nieuwe naam van Stadspartij Harderwijk Anders

Foto: Harderwijk Anders

Harderwijk Anders is de “nieuwe” naam van de partij. De partij heette vroeger ook al zo, voor de fusie tussen Stadspartij Harderwijk en Harderwijk Anders. Wethouder Gert-Jan van Noort is de lijsttrekker.

Punten uit de wijk

Met een Amerikaanse Greyhoundbus werden de eerste twaalf op lijst thuis opgehaald. De trip startte bij Heilige Boontjes, MESS Harderwijk, en eindigde bij Sportcentrum de Sypel. Alle kandidaten hadden een deel van het verkiezingsprogramma meegenomen.

Kanidatenlijst

Huidige raadsleden Jack van Zundert en Orhan Karaaslan keren niet terug in de raad, Gertien Koster staat op 6 en wil daarmee plaats maken voor nieuwe talenten. Gert-Jan van Noort, wethouder, voert de lijst aan en wordt gevolgd door Henk Vermeer op nummer 2. Henk is voorzitter van Zwart-Wit en is daarnaast bekend van de Aaltjesdagen. Andere nieuwe namen op de lijst zijn Kimberley Siccama, Burak Ozdemir en Tim Smit.

Punten Harderwijk Anders

Lijsttrekker Gert-Jan van Noort: “Wij zijn een lokale, onafhankelijke partij met groen, sociaal, creatief en ondernemend als uitgangspunten. We zijn een partij met lef en durf en ons nieuwe logo straalt precies uit waar we voor staan, namelijk de lokale belangen.” Enkele speerpunten uit het programma zijn “passende woonruimte voor iedereen binnen tweeënhalf jaar,  het aanpakken van de overlast van de A28 en de N302 door het plaatsen van zonnepanelen, creatieve oplossingen zoeken voor eenzaamheid en de koopzondag mogelijk maken. Ten aanzien van zorg en welzijn wil Harderwijk Anders dat de mensen centraal staan en niet de regels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen