Muziek leeft tijdens Winter Play in Harderwijk

Foto: Stedelijke Harmonie

100 Muzikanten uit heel Nederland komen zaterdag 27 januari bijeen in het Harmoniegebouw voor de jaarlijkse Winter Play In Harderwijk.

12e keer

Een evenement dat al voor de twaalfde keer wordt georganiseerd door de Stedelijke Harmonie Harderwijk en Crescendo Ermelo. De deelnemende muzikanten weten nog niet wat ze gaan spelen. De muziek wordt ’s morgens uitgedeeld en de hele dag wordt er gerepeteerd om aan het eind van de dag een concert te geven. Dat is de opzet van de play in.

Muziek

De studiedag staat onder leiding van dirigent Silva Soepboer. De dirigent heeft haar sporen al uitgezet in de HaFaBra-wereld. Met haar professionele en ongedwongen aanpak zal het een-dags-orkest tot grote hoogte stijgen. Naast het in goede banen leiden van de muzikanten door de muziek Soepboer ook ingaan op (zit)houding, ademhaling en andere zaken.

Heel Nederland

Deelnemers uit heel Nederland hebben zich ingeschreven voor deze dag. Van Den Helder tot Nieuwendijk. “Een Play in is een zeer leerzame dag. Je staat onder leiding van een dirigent die je normaal niet voor je orkest hebt staan en die de muziek anders interpreteert dan je eigen dirigent. En de Stedelijke Harmonie Harderwijk heeft een geweldig repetitielokaal en ligt zeer centraal gelegen waardoor het voor mij een plezier is om er naar toe te komen,” zegt een van de deelnemers.

Concert toegankelijk

Wilt u de muzikanten komen beluisteren, dan bent u vanaf 16:00 uur.

Reacties