Fotoproject over kinderen met kanker door Marijn Fidder

Foto: ©Marijn Fidder

Toen Marijn in groep 3 van de basisschool zat, kreeg een vriendje van haar kanker. Als 7-jarig meisje was dat niet te bevatten. Het heeft haar door de jaren heen altijd bezig gehouden. En nu haalt ze geld op voor Stichting Kanjer Wens.

Wat doen

Een poosje geleden bedacht ze hoe ze wat zou kunnen aan de vreselijk ziekte kinderkanker. Marijn: “Ik wilde graag wat doen. Zo bedacht ik het idee om gratis shoots weg te geven aan gezinnen met een kindje met kanker.” Het idee werd verder uitgewerkt, er werd contact gezocht met instanties en ze kreeg veel positieve reacties. In een jaar tijd volgt ze 12 zieke kinderen van verschillende leeftijden in hun dagelijks leven. Er wordt gefotografeerd tijdens ziekenhuisbezoek, school en thuis. Zo heeft ze Lynn, Duuk en Britt inmiddels al voor de cameralens gehad. De kinderen mogen zelf ook een groot deel van de shoot invullen en krijgen de foto’s van de shoot ook zelf.fotoproject

Goede doel

Marijn is een funding gestart. Via een donatiewebsite wil ze de komende tijd €5000 bij elkaar schrapen. Eind 2018, aan het einde van de serie van 12 wil ze gaan exposeren. Daar is €1500 voor nodig. De Stichting Kanjer Wens kan op een deel van de opbrengst rekenen. Ook de stichting Kika kan rekenen op een deel van de fondsen. En een deel is voor de onkostenvergoeding. “Een groot deel van de investering kan ik zelf bekostigen, maar een beetje hulp zou het project net wat makkelijker maken,” vertelt Marijn.

Niet alleen

Het project doet Marijn niet alleen. De verslaglegging (achter de schermen) van de shoots gebeurt met video- en fotocamera door Job Burger. Fabrikant van objectieven, Tamron Nederland, heeft Marijn 2 lenzen in bruikleen gegeven voor het project. Door gebruik te maken van haar netwerk en het enthousiasme van de kinderen en hun familie zijn alle shoots speciaal en vooral verschillend.

Leuke dingen

Fotoproject

Dat de kinderen geen leuke tijd meemaken, maar wel net als ieder ander kind ook onbezorgd horen te kunnen genieten van het kind zijn, organiseren Marijn en anderen soms ook wat leuks. Zo was er de filmposterdag. Lynn wilde heel graag met eenhoorns, giraffen op de foto. En het liefst als Supergirl. Samen met Tamara Groot werd deze dag een succes.

Mogelijkheid tot doneren

Via de website Dream or Donate kun je een steentje bijdragen. Dit is de website.

'

Reacties

article
91943
Expositie is einddoel
Toen Marijn in groep 3 van de basisschool zat, kreeg een vriendje van haar kanker.
https://harderwijk.nieuws.nl/nieuws/91943/fotoproject-kinderen-kanker-marijn-fidder/
2018-01-31T09:35:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2018/01/31093214/Kinderkanker-Foto-MArijn-Fiddeer.jpg
Nieuws