Hardwerkend maar aanvallend onmachtig VVOG verliest nipt

Tekst: Hans Janssen. Vanmiddag stonden er twee teams tegenover elkaar die er alle twee een echte wedstrijd van wilden maken. Quick Boys met toch nog wel wat titel/promotie aspiraties en VVOG dat in een thuiswedstrijd het spel naar zich toe wenste te trekken. Er ontspon zich een alleszins onderhoudende pot voetbal met kansjes aan weerszijden.

Eerste aanvallende stoot

Het begon in de 11de minuut met een gevaarlijk schot van de goed opgekomen Jeffrey Snijders dat maar net naast belandde. De boomlange spits van de gasten uit Katwijk deed namens Quick Boys wat terug met een kopbal die de lat raakte. Het bleef van beide zijden onderhoudend. Het spel jojode op en neer.

Over en weer

Dan was het VVOG dat gevaarlijk werd bijvoorbeeld over rechts waarbij een voorzet door de weer in de spits geposteerde Pernelly Biya in kansrijke positie maar half geraakt werd. Dan was het weer Quick Boys dat de achterhoede van VVOG met sluitpost Frans Koornberg testte om te zien of dat daadwerkelijk het beste deel van het elftal is.

Bezoekers op voorsprong

In de 33ste minuut beging de overigens uitstekend spelende Harrie Kersten een (slim uitgelokte) overtreding op de rand van de 16 meter. De toegekende vrije trap werd door Kelvin Meynard langs de graaiende vingers van Frans Koornberg in de rechter bovenhoek gedeponeerd (0-1). Quick Boys had zijn belangrijke voorsprong en haalde, nu wat meer achteruitleunend, ongeschonden de rust.

2e helft

VVOG moest de tweede helft komen en dat deed het ook; hardwerkend, wilskrachtig maar toch ook onmachtig door een gebrek aan creativiteit. In de 54ste minuut liet Desmond Sturing na een fraaie aanval over de linkervleugel een strakke voorzet los die echter onvoldoende onder controle gebracht kon worden door Jeffrey Arends, waardoor een van de weinige echte kansen verloren ging. VVOG bleef zwoegend op zoek naar de gelijkmaker, maar moest wel steeds achterin attent blijven op de voorwaartsen van Quick Boys.

Geel

Zo moest keeper Frans Koornberg af en toe handelend optreden. In de 71ste minuut deed ie dat uitlopend met een overtreding rand strafschopgebied op een doorgebroken speler. Het bleek er binnen en dus geel en penalty. Topscorer Teijsse schoot behoorlijk naast, waardoor VVOG nu nog meer de remmen los gooide. Met de ingevallen Frank Hol en Guido de Graaf in de aanval werd de druk op Quick Boys steeds groter. Slechts af en toe, maar vaak wel gevaarlijk, kwamen zij er nog uit. In de 83ste minuut was Frank Hol te onzelfzuchtig door in kansrijke positie de bal nog een keer af te leggen, waarmee een goede mogelijkheid verloren ging.

Geen spannende voorhoede

Het ontbrak VVOG teveel aan doortastendheid voorin. Het bleef te steriel. De creativiteit om openingen te vinden in de zeker niet onneembare defensie van Quick Boys bleek onvoldoende. VVOG bleef het wel met bewonderenswaardige inzet tot de allerlaatste seconde proberen, zelfs nog met Frans Koornberg in de aanval. Het mocht vanmiddag niet baten, één vrije trap besliste een spannende onderhoudende pot voetbal.