Laat u verleiden door de Meisjes met de Wijsjes in het theater!

Foto: Meisjes van de Wijsjes

De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep, die haar zangtalent laat klinken in vierstemmige arrangementen van bekende, Nederlandstalige nummers.

Avondvullend programma

Ze brengen deze op eigen wijze gecombineerd met een flinke dosis humor. Voor hun avondvullende theaterprogramma “Tegeltjeswijsheid” onderzoeken ze (op geestige wijze) de Nederlandse volksaard. Virtuoze, zelf gearrangeerde en gezongen nummers van toen tot nu worden live spetterend gebracht en begeleid door multi-instrumentalist Martijn Bos. Afgewisseld met hilarische quizfragmenten, korte sketches en pijnlijke bekentenissen vormen deze ingrediënten dé formule voor de theatervoorstelling “Tegeltjeswijsheid”, met als onderliggende vraag: ‘Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?’

Al ruim 2 jaar

Sinds 2015 veroveren de Meisjes de harten van het publiek met de heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Nederlandse klassiekers van toen tot nu blazen ze, met een theatrale knipoog, nieuw leven in door er een unieke, vierstemmige draai aan te geven. Op de fietsfoto hieronder zie je voorop Simone, aan het stuur Tessa, daarachter verstopt Arianne en tot slot Fardoe… Die hadden ze even over het hoofd gezien.

Tegeltjeswijsheid

Wonderbaarlijk, de kracht van deze foto… Of zijn het de jurkjes? In ieder geval, ze vielen op! Impresariaat Impact Entertainment benaderde hen eind 2015 met de vraag: “Zouden jullie het theater in willen met een eigen, landelijke tournee?” Uhm, even denken… JA?! Mooi, dat was dan afgesproken en in 2018 staan ze dan in 23 theaters met hun theatertour TEGELTJESWIJSHEID!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VloGwIuyQgs

Opvallend

de Meisjes vielen niet alleen bij Impact Entertainment op maar ook bij bekend Nederland!

  • “Wat gaaaaaaaf, waar komen die zo plots vandaan?” Marco Borsato
  • “Dolkomisch en recht in je hart.” Ruud Smulders
  • “Fantastische stemmen, spannend, pittig, fris en krachtig.” Publiek

16 februari as. staan de Meisjes met de Wijsjes in Theater Harderwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen