Opening D66 pop-upwinkel op zondag

Foto: D66

Een winkel die in Harderwijk op zondag geopend wordt lijkt steeds dichterbij te komen. Daarom opent Tweede Kamerlid Jan Paternotte aanstaande zondag de D66 pop-upwinkel in de Bruggestraat. Uiteraard op zondag.

Gesprek over Harderwijk en Hierden

In de winkel is iedereen welkom die met D66 in gesprek wil over Harderwijk en Hierden en de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. Graag nodigen we u van harte uit voor de officiële openingshandeling.

Harderwijk en de koopzondag

De discussie over de koopzondag is in Harderwijk al een aantal jaren gaande. In 2013 werd de koopzondag het onderwerp van debat in de raad. In maart 2014 stemde de nieuwe gemeenteraad (15 tegen 14 voor) de mogelijkheid voor een koopzondag af. In de afgelopen vier jaar hebben de fracties van o.a. D66 zich sterk gemaakt voor het invoeren van de koopzondag, onder meer nadat een objectief rapport van extern onderzoeksbureau BRO de zondagsopenstelling als belangrijkste prioriteit benoemde voor het revitaliseren van de Harderwijker binnenstad. De verhoudingen in de raad wijzigden in november 2017, zodat een proef met twee koopzondagen in december 2017 mogelijk werd gemaakt. Deze waren een daverend succes. Ondernemers zijn in grote mate voor de zondagsopenstelling.

Programma

  • Locatie:    Bruggestraat 39, Harderwijk
  • Tijdstip:    Zondag 11 februari, 13:00 uur
  • 13:00 uur    Aankomst Jan Paternotte
  • 13:15 uur    Officiële openingshandeling
  • 13:20 uur    Fotomoment, rondleiding door de winkel
  • 13:30 uur    Ruimte voor vragen:
  • Jan Paternotte (Tweede Kamerlid)
  • Martijn Pijnenburg (lijsttrekker)
  • Benjamin Buurman (campagneleider)

 

Over D66 Harderwijk

Sinds 2014 is D66 met twee raadsleden weer actief in Harderwijk. Tijdens de verkiezingen van maart 2018 levert D66 Harderwijk de jongste lijsttrekker, de jongste kandidatenlijst (top-10 is gemiddeld 34 jaar oud) en het meest progressieve programma van Harderwijk “Kansen voor Harderwijk”.

Over Jan Paternotte

Jan Paternotte (1984) is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor D66. In de Tweede Kamer heeft hij o.a. de portefeuilles Economische Zaken/MKB, Toerisme en Luchtvaart. Eind januari wierp Paternotte zich op voor winkeliers die van hun gemeenten de deuren op zondag niet mogen openen. “Wij willen de verplichte zondagsrust afbreken, totdat er misschien nog maar een verdwaald dorpje overblijft dat dapper weerstand biedt, als Gallië in Asterix en Obelix.”

Over Martijn Pijnenburg

Martijn Pijnenburg (1987) is raadslid en lijsttrekker van D66 Harderwijk. Hij pleit voor een volledige vrijheid voor ondernemers, en ondersteunde de oproep van Paternotte eind januari publiekelijk. “D66 wil de lokale regels na de verkiezingen zo snel mogelijk aanpassen, zodat alle Harderwijkers de zondag op hun eigen manier en in volledige vrijheid kunnen beleven.”

 

Samenstelling raad en college

De gemeenteraad van Harderwijk bestaat uit 29 zetels. Negen fracties maken deel uit van de raad: ChristenUnie (6), CDA (6), Stadspartij Harderwijk Anders (4) en VVD (4) vormen samen het college. De oppositie bestaat uit D66 (2), PvdA (3), Gemeentebelang (2) en de eenmansfracties Karayavuz en VanDerVeere. Door de afscheiding van VanDerVeere uit het christelijke Gemeentebelang, begin februari 2018, is er een meerderheid van 15 zetels voor de koopzondag.

Reacties