Sympany haalt voor ruim 8 ton aan kleding binnen op de Noord-Veluwe

Foto: Pixabay

In totaal werd er door heel Sympany zo’n 23 miljoen kilo aan textiel binnengehaald. Het bedrijf heeft containers staan en doet aan huis-aan-huis-inzameling. Ook via bedrijven, scholen en verenigingen wordt textiel binnengehaald. Op de Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) haalde het bedrijf 820575 kilo aan textiel binnen.

Verandering in gedrag

De wijze waarop afval wordt ingezameld wijzigt. Gemeenten bekijken de huidige manier van afvalinzameling met een blik op de toekomst. Zo wordt er in sommige gemeenten minder vaak aan huis opgehaald. Zo kan er in gemeenten al meer gescheiden afval worden aangeboden en worden ingeleverd op de milieuparken. Ook voor textiel is dit van toepassing. Ook wordt er steeds vaker betaald voor het deponeren van afval. Zo wordt de hoeveelheid afval beperkt omdat inwoners beter zullen scheiden.

Vies textiel Sympany

De open containers van Sympany zijn vaak ook een magneet voor ander afval dan textiel. Vaak wordt er huishoudelijk (rest)afval, elektrische apparatuur, glas, chemische producten en ander vuil en vieze spullen tussen het textiel aangetroffen. Het bedrijf benadrukt nog maar eens dat het belangrijk is dat kleding, schoenen en textiel in een afgesloten zak in de container wordt gestopt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen