Landelijke intocht Sinterklaas mogelijk naar Harderwijk

Foto: ©HNN

Na de brandbrief van de NTR, gisteren had nog geen stad zich opgegeven, hebben Bert Kaasschieter en burgemeester Harm-Jan van Schaik bij de NTR aangegeven dat Harderwijk zich beschikbaar stelt als Sintstad 2018.

Sinthoofdstad

Kaasschieter was in 2010 ook betrokken bij de landelijke intocht in Harderwijk. Kaasschieter is betrokken bij de stichting Vrienden van Sinterklaas en van de stichting Nationaal Sinterklaasmuseum. Samen met burgemeester van Schaik reageerde hij op de oproep van de NTR. De NTR zou het jammer vinden als de landelijke intocht na 66x niet door zou kunnen gaan. De burgemeester van Harderwijk vindt dat de Sinthoofdstad van Nederland, Sintmuseum/1x landelijke intocht/Pepernotenfabriek, er in ieder geval voor moet zorgen dat de landelijke intocht gewoon door kan gaan.

Kandidaatsteden

Inmiddels hebben zich ook meerdere plaatsen aangemeld. Harderwijk hoopt dat het een goede kans maakt. In 2010 is het goed verlopen en de stad heeft een nieuwe haven, Boulevard en de nieuwe woningen in het Waterfront maakt de uitstraling compleet. De draaiboeken van 2010 liggen nog in het stadhuis. Op 16 april wordt bekend welke stad het mag organiseren. Als het Harderwijk wordt, is dat voor het eerst in 27 jaar dat het voor de 2e keer in een zelfde plaats wordt gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen