Belangrijke punten voor Zwart Wit meegenomen uit Wekerom

Foto: Pixabay

Via Zwart Wit’63 – Door de vreemde uitslagen van de laatste weken, kijkt Zwart Wit’63 nog steeds stiekem naar boven, maar moet er ook nog steeds gekeken worden naar de ploegen onderaan de ranglijst.

Belangrijke wedstrijd

De uitwedstrijd tegen SDS’55 was daarom cruciaal voor het vervolg van de competitie. Definitief afstand nemen van SDS’55 en de onderste ploegen én aansluiting houden met de bovenste ploegen. Trainer Remko Ahrens moest het weer doen met een gehavende ploeg. Michael Roelofsen, Bart Mous, Quintin Slagtand en Mounir el Ablak hadden zich bij het rijtje geblesseerden gevoegd. Daar tegenover stond de terugkeer van de langdurig geblesseerde Jordy Ernsten.

Geen goed begin

Zwart Wit’63 begon niet goed aan de wedstrijd, maar toch kreeg het in de 4e minuut de 1e kans van de wedstrijd. Een minuut later was SDS’55 gevaarlijk aan de andere kant. Zonder goed te voetballen was de thuisploeg in de openingsfase de betere ploeg. Na ongeveer een kwartier kreeg Zwart Wit’63 meer grip op de wedstrijd. De wedstrijd was erg rommelig en beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren. De thuisploeg wist een paar keer gevaarlijk te worden via corners en indraaiende vrije trappen. De grootste kansen waren vlak rust voor Zwart Wit’63. Sander Bruinink kopte een corner keihard in, maar de keeper van SDS’55 redde uitstekend. Uit de rebound kwam de bal voor de voeten van Christijn Geerlings, maar ook zijn inzet werd door de keeper gestopt. Nu met hulp van de paal. Vlak daarna floot de scheidsrechter af voor de 1e helft.

Technisch de betere

In de 2e helft liet Zwart Wit’63 zien over de technisch betere ploeg te beschikken. Wel moest het in de 52e minuut een tegenslag verwerken toen keeper Stijn van de Belt zich geblesseerd moest laten vervangen. Maar gelukkig heeft Zwart Wit’63 met David Houtman een prima vervanger. Groots was het voetbal nog steeds niet, maar Zwart Wit’63 kwam wel steeds dichter in de buurt van het doel van SDS’55. Keeper David Houtman moest vooral alert zijn op de lange ballen die achter zijn verdediging vielen. In de 69e minuut leek Zwart Wit’63 op voorsprong te komen, maar de kopbal van Jordy Ernsten werd uitstekend gestopt door de keeper van SDS’55.

Beloning in slotfase

Zwart Wit’63 werd steeds gevaarlijker en in de 79e minuut was het Christijn Geerlings die een kans op de voorsprong miste. In de 85e minuut kreeg Zwart Wit’63 de beloning. Maurice van Plateringen won weer eens een duel op het middenveld en stuurde gelijk Christijn Geerlings diep. En die kon alleen door een overtreding worden afgestopt. En omdat dit in het strafschopgebied gebeurde, werd de overtreding terecht bestraft met een penalty. En deze penalty werd benut door de ingevallen Fred van de Loo. In het restant van de wedstrijd zette de thuisploeg alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Alle ballen werden het strafschopgebied van Zwart Wit’63 ingepompt, maar kansen leverde dit niet op. Na 95 minuten floot de prima scheidsrechter voor de laatste keer. Uiteindelijk een moeizame maar over de hele wedstrijd gezien wel een terechte overwinning voor Zwart Wit’63.

 

Reacties