Verdiend punt voor VVOG op bezoek bij ODIN

Foto: Pixabay

Odin bleek de laatste jaren een “angstgegner” voor VVOG te zijn. Vanmiddag was daarvan met name in de eerste helft niets te merken.

Uitstekende eerste helft

VVOG speelde een uitstekende eerste 45 minuten. Met verzorgd voetbal werd ODIN op eigen helft teruggedrongen. De bal ging in vloeiende combinaties van voet tot voet. Wat eraan ontbrak was een of meerdere doelpunten. Het dichtstbij was Wilko Braam met een spetter die via de onderkant lat weer het veld in stuiterde. Achterin bleef het wel oppassen geblazen, want als ODIN er eens snel uitkwam school er wel gevaar in hun aanval. Een bal op de lat was het enige echte gevaarlijke wapenfeit van de Heemskerkers in de eerste helft.

Doorschuiven

Doordat in de eerste helft met name Wesley de Klein vaak kon inschuiven van de backpositie naar het middelveld leverde dat gevaar op via de linkerkant. Dat veranderde in de tweede helft. ODIN schoof van achteruit een mannetje door en zette wat vroeger druk waardoor VVOG het nivo van de eerste helft niet meer kon vasthouden. Het werd meer teruggedrongen, kwam meer in de duels die ODIN met hun fysieke voetbal regelmatig won en zo ging het overwicht teloor.

ODIN is 2e helft de betere

Daar waar in de eerste helft een VVOG-overwinning tot de mogelijkheden behoorde was het de tweede helft ODIN dat daar aanspraak op maakte. VVOG moest terug en er ontstonden een paar goede kansen voor ODIN. Frans Koornberg speelde weer een uitstekende wedstrijd en hield ODIN met prima reddingen van score af.

Aanvallend te kort

De aanval van VVOG kon de tweede helft geen vuist meer maken. Het middenveld (Bruinier, Braam, Vossebelt) verzette bergen werk. Maar vanmiddag bleek toch ook dat VVOG nog teveel spelers in de gelederen telde die conditioneel nog geen volle wedstrijd aankunnen. Sommige spelers komen terug van soms langdurige blessures (Joshua Tijdens, Jaime Bruinier, Tim Muller en Thomas Vossebelt) en dat is dan te merken in een laatste fase van een wedstrijd.

Zelfde eind- als beginstand verdiend

Gelukkig had het allemaal voor de uitslag geen consequenties. Wel voor Jaime Bruinier die na 80 minuten (misschien toch nog wat te lang doorgespeeld) met een (hamstring?)blessure ervan af moest. Al met al een uitstekende eerste helft gezien vanuit VVOG oogpunt. Een tweede helft die voor ODIN was. Een gelijkspel gaf de verhoudingen eerlijk weer. Nog een punt of 3 uit de komende 6 wedstrijden en VVOG handhaaft zich in zijn tweede jaar (vaak het moeilijkste genoemd) in de derde divisie. Dat lijkt te doen, zeker als er nog twee eerste helften zoals vandaag achter elkaar uit geperst kunnen worden.

 

Reacties