Driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven

Foto: Pixabay

Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd wordt het steeds lastiger om te blijven fietsen.

Driewielfiets

Een driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven. Op zaterdag 21 april organiseert de Fietsersbond in Harderwijk een Driewielfiets Ontdekdag. Iedereen is welkom om gratis en vrijblijvend diverse soorten driewielfietsen uit te proberen onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger.

Gevoel van vrijheid

Volgens Jannie Bunk, de vrijwilliger uit Harderwijk die de Ontdekdag begeleidt, is het zonde dat mensen de fiets vaarwel zeggen voor bijvoorbeeld een scootmobiel. “Het gevoel van vrijheid dat je op de fiets krijgt, gun je iedereen die bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Met de driewielfiets kun je gewoon blijven fietsen. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Op de Ontdekdag helpen we daarbij.”

Verschillende soorten

De Ontdekdag is uitermate geschikt voor mensen die al een driewielfiets overwegen of die nieuwsgierig zijn of het iets voor hen is. Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar, die eventueel ook elektrisch ondersteund kunnen worden.

Meer informatie

De Driewielfiets Ontdekdag wordt gehouden in De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk, van 10.30 tot 15.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is niet verplicht maar wel verstandig: 06-49692107 of via email: [email protected] of via het aanmeldformulier op http://www.fietsersbond.nl/driewielfiets

Van 2 naar 3

De Driewielfiets Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Van 2 naar 3, een initiatief van de Fietsersbond, die zo de driewielfiets meer bekendheid wil geven. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis van FNO.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen