Fruitbomen en 3 tiny houses op Rappad in Harderwijk 

Foto: HNN

De gemeente wil graag bewoning toestaan op het grasveld dat nu langs één van de toegangswegen, voor fietsers en voetgangers, naar Drielanden ligt. Tussen de fruitbomen moeten daar 3 volledig zelfstandige tiny houses komen. 

Nu nog vrij leeg 

Op een paar fitnessapparaten na is de plek waar de vroegere, tijdelijke parkeerplaats van de C1000 zich bevond, is er verder nog weinig te zien. Er is gestart met het aanleggen van een fruitbomenpark en er is al een tijdje een trapveldje met twee goals. In het gebied kunnen wat betreft de gemeente ook de tiny houses komen. De huizen van maximaal 50 m² zullen volledig zelfvoorzienend gaan worden. Dit betekent geen aansluiting op de riolering, elektriciteitsnet en ook geen aansluiting op het waternet. Hoe ze eruit komen te zien, is aan de bewoners zelf.  

Grote verrassing 

De gemeente toverde een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart de locatie voor de tiny houses uit de hoge hoed. Volgens de onderzoekers is het Rappad de beste locatie hiervoor. De gemeente wil bewoning in tiny houses voor 10 jaar toestaan. Een aantal buurtbewoners was niet heel blij met de keuze van de gemeente. Zij voorzien overlast en vinden dat het vrije uitzicht van uit hun appartementen wordt verstoord. Daarentegen zijn er ook buurtbewoners die de plannen voor de herinrichting van het lege stukje Harderwijk juist aanmoedigen. Eind juni verschijnt het project op de agenda van de gemeenteraad. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen