Pop-upwoningen gearriveerd op Struik-terrein Harderwijk

Foto: ©HNN

De maximaal 100 pop-upwoningen komen op het terrein te staan waar 20 jaar geleden de conservenblikken van de lopende band afrolden.Pop-upwoningen

Pop-upwoningen

De woningen zien eruit als tiny houses, houten chalets en voor sommigen is het gewoon een tuinhuis. Bouwer van de woningen is Arcabo. Volgens de bedrijfswebsite Europa’s grootste specialist in chaletbouw. UWOON heeft voor de start van de pop-upwijk 15 woningen laten bouwen. In de 1e fase kunnen dit er 50 worden, uitgebreid naar nog eens 50 in de 2e fase. 80% komt in de portefeuille van UWOON terecht, de rest gaat naar Omnia Wonen.

Chalets

De chalets zijn 21 m² groot, of klein zoals sommigen Harderwijkers zeggen. Ze zijn bedoeld voor 1 á 2 personen en voor de meeste gevallen is de maximale leeftijd om te mogen huren 27 jaar. Ook vanuit de leegstandwet kan er een chalet gehuurd worden. De doelgroep bestaat uit starters, verblijfsvergunninghouders en mensen die door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld relatiebreuk of faillissement op straat zijn komen te staan. De bewoners bouwen hun inschrijftijd verder op als ze op het Struikterrein wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen