Charity Diner en Veiling voor stichting Siam-Care

Foto: Pixabay

Genieten van een heerlijk diner en ondertussen een goed doel steunen? Het is weer mogelijk tijdens het 4e Charity Diner van Siam-Care, dat plaatsvindt in Harderwijk op 23 juni. Siam-Care is een Thaise stichting, opgezet door een Harderwijker, die zich inzet voor HIV-besmette kinderen. Naast een diner worden er tijdens de avond diverse dinerbonnen en andere items geveild.

Charity Diner

Siam-Care heeft dezelfde chefs als vorige jaren bereid gevonden het diner voor te bereiden. Jan-Peter Kelder, afkomstig uit Harderwijk en sinds 5 jaar woonachtig in Bangkok: “Net als vorige jaren willen we niet zomaar geld ophalen voor een goed doel, maar mensen echt iets teruggeven voor hun donatie. Gasten betalen 50 euro per persoon, wat een hele goede prijs is voor het eten dat ze ervoor terugkrijgen: een vijfgangendiner plus wijnarrangement. In een gewoon restaurant zouden ze meer betalen voor wat ze bij ons krijgen. De laatste jaren haalden we steeds rond de 4000 euro op, wat een enorme boost geeft aan ons werk. We hebben het geld gebruikt om kinderen naar school te helpen en arme families vooruit te helpen. De opbrengsten van het diner, welke plaatsvindt in Estrado in Harderwijk, gaan uiteraard allemaal naar Siam-Care.”

Veiling van hotel- en dinerbonnen

Naast het diner organiseert Siam-Care ook weer een veiling van diverse hotel- en dinerbonnen. Kelder: “Net als vorige jaren heeft het Harderwijks bedrijfsleven onze veiling massaal heeft omarmd. Diverse restaurants hebben diner cheques gedoneerd, die wij zullen veilen voor het goede doel. Niemand doneert dus vrijblijvend, aanwezigen krijgen een mooie beloning voor hun donatie.”

Siam-Care: omkijken naar kinderen in nood

Siam-Care is een Thaise stichting die sinds 1991 een verschil maakt voor hiv-besmette kinderen en hun families. Zo ontvangen 150 kinderen een studiebeurs en worden ruim 300 arme en besmette  gezinnen ondersteunt met financiële, medische en geestelijke support. Kelder vertelt: “Ook werken we in diverse gevangenissen met HIV-besmette gevangenen. Daarnaast geven we les op middelbare scholen over de risico’s van (onveilige) seks. We hebben 12 Thaise medewerkers, verspreid over 3 locaties in Thailand. Zelf zijn we in 2013 naar Thailand verhuisd om de organisatie te helpen als vrijwilligers. In Nederland werkte ik als communicatieadviseur en mijn vrouw zat in de jeugdzorg. Siam-Care was juist op zoek naar mensen met die achtergrond, bijvoorbeeld om de fondsenwerving wat professioneler op te zetten.”

Aanmelden en meer informatie

Geïnteresseerden voor het diner kunnen zich aanmelden via [email protected] Het diner op 23 juni kost 50 euro per persoon en begint om 18:00 in Estrado, op de Parkweg 3.

Reacties