Ruim 2230 deelnemers starten aanstaande maandag aan de Avondvierdaagse 

Foto: ©HNN

Voor de 49e keer zal er dit jaar weer 4 avonden worden gelopen door Harderwijk en zelfs een stukje Ermelo. De organisatie kan rekenen op in ieder geval 2237 deelnemers.  

Start vanaf andere plek

Op de startavond zelf, maandag 28 mei, kan er ook nog worden ingeschreven voor 5,10 of 15 kilometer wandelen. Dit jaar is een speciale rol weggelegd voor de Harderwijker van het Jaar 2017. Steven van Geelen zal het startschot geven voor deze editie. Deze start is overigens vanaf het evenemententerrein aan de Parkweg en niet op het terrein van Zwart-Wit. Op de slotdag is hij ook aanwezig als alle wandelaars over de Markt langs het oude stadhuis komen.  

Routes 

De routes van dit jaar bekend. Samengevat zijn de dagen als volgt ingedeeld. Maandag gaan de routes door de Stadsdennen, Walstein/Frankrijk en Hierden. Op dinsdag door Wittenhagen, Strokel/Ermelo en Stadsdennen. Woensdag doen de lopers hun rondje door Slingerbos, Ermelo, Drielanden en Stadsweiden. Op de slotdag donderdag gaan de wandelaars door de Stadsdennen, naar Hierden en eindigen voor het slotakkoord op de Vischmarkt. Nadat iedere wandelaar er is, gaan ze via de Markt weer terug naar de Parkweg. 

Schone Avondvierdaagse 

Dit jaar ook speciale aandacht voor een schone Avondvierdaagse. De KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland en NederlandSchoon gaan voor een schone wandeling. Zij hopen dat alle wandelaars hier hun steentje aan bij willen dragen. Zij roepen op om je afval bij je te houden en niet van je af te gooien. Zo hou je de route schoon, hebben je collega-wandelaars nergens last van en hoeft er ook geen speciaal opruimteam de route nog eens te lopen. 

Tips 

  • Drinken in bekers of bidons Dorst onderweg? Neem water mee in bekers of bidons. Een kleine moeite, groot plezier!  
  • Gezonde snacks in bakjes of trommeltjes. Van een lange wandeling krijg je natuurlijk ook best trek. Verpak daarom je snacks in bakjes of trommeltjes. Dat scheelt een hoop (zwerf)afval!  
  • Verzamel afval onderweg. Bij de start van de Avond4daagse worden er afvalzakken uitgedeeld, waarin je je afval kunt verzamelen. Heb je zelf geen zak? Bewaar dan je afval voor de bakken die je tegenkomt of gooi je afval in de afvalzak van iemand anders.  
  • Pak ’t op, neem ’t mee. Ligt er onderweg iets op de grond? Pak ’t op en neem ’t mee! Er is altijd wel iemand met een afvalzak in de buurt. Ook bij de finish staan afvalbakken waarin je je afval kunt gooien. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen