Woonvisie gemeente Harderwijk krijgt meer ruimte huurwoningen vrije sector

Foto: Pixabay

De gemeenteraad en het college van B&W kunnen zich prima vinden in de wens om van de 700 koopwoningen op het laatste deel van het Waterfront, 100 woningen beschikbaar te maken voor verhuur.  

Huren in de vrije sector 

Van de 700 koopwoningen zullen er 100 met een koopprijs van 275000 afvallen. Deze woningen zullen als huurwoning in de vrije sector ingezet gaan worden. De huurprijs is dan maximaal €850. Wethouder de Jong gaf de gemeenteraad wel mee dat deze wijziging effect zal hebben op de prijs van de grondexploitatie.  

Transformatie Binnenstad

D66-voorman Pijnenburg miste de transformatie van winkelpanden naar woningen in de Binnenstad. Volgens wethouder de Jong is dat een plan dat het college graag wil bekijken. In de woonvisie zal dit niet gaan, maar als de Binnenstadvisie op de agenda staat, kan een omzetting worden bekeken.

Startersleningen en energie voor iedereen

Fractievoorzitter Bos van de PvdA vond het goed om te zien dat er weer onderzoek wordt gedaan naar de startersleningen. Wat hem betreft kan de starterslening direct weer worden ingevoerd. Volgens wethouder de Jong is dit niet nodig. Het college wil namelijk eerst uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en effectiviteit van de starterslening is. Ook wil Bos dat het college ervoor gaat zorgen dat niemand buiten de boot kan vallen als het gaat om energiezuinige maatregelen en besparen. Inwoners/huurders die geen maatregelen zoals isolatie van de woning kunnen betalen of bijvoorbeeld zonnepanelen kunnen aanschaffen, zouden deze moeten krijgen. Volgens wethouder van der Wal is er in het nieuwe akkoord voldoende aandacht voor de minder daadkrachtigen voor wie verduurzaming minder vanzelfsprekend is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen