Wandelen van het Waterfront naar het Plantagepark

Foto: ©Martin Weijmer

Je zou nu al kunnen wandelen van het Waterfront naar het Plantagepark, alleen is het nog niet echt een geheel. Daar komt verandering in. Maandag was de informatieavond over de herinrichting van het stuk Harderwijk-Centrum dat aan het Wolderwijd ligt.

Eind 2019

Uit de verschillende scenario’s heeft het college van B&W hun voorkeur uitgesproken voor het idee waarin wandelen, relaxen en sporten wordt juist wordt gecombineerd. Als de gemeenteraad haar goedkeuring verleent, kan het plan eind 2019 gerealiseerd zijn. De meerderheid van een groep bewoners en gebruikers heeft voor dit ontwerp gekozen en het gemeentebestuur geeft daar gehoor aan.

Wandelen, sporten en relaxen

Er wordt een stenen pad getrokken van zo’n 600 meter. Opgeleukt met loungebanken aan de waterkant en ‘onderbroken’ door het langverwachte hondenstrandje. De ijsbaan wordt anders ingedeeld, anders gevormd en gaat voldoen aan de KNSB-voorwaarden voor wedstrijden. Zo kan Ijsclub Vol Moed officiële schaatswedstrijden gaan organiseren. Het wandelgebied moet ook in de avonduren veilig te betreden zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen