Senioren Beweeg Raad nieuwste motor in Harderwijk om ouderen te laten bewegen

Foto: Senioren Beweeg Raad

Bewegen en elkaar ontmoeten. Dat is de opzet van de nieuwe Senioren Beweeg Raad in Harderwijk die tijdens de Nationale Sportweek in september van start gaat.

Lekker bewegen

Fithockey en wandelvoetbal, dansen, biljarten, koersballen, er zijn al tal van mogelijkheden voor ouderen om te bewegen. Maar er kan meer en bovendien is het niet voor iedereen duidelijk waar ze terecht kunnen.

Sport en maatschappij

Sportclubs en maatschappelijke organisaties in Harderwijk hebben de koppen bij elkaar gestoken om daar iets aan te doen. Een van de initiatiefnemers is Gert-Jan Kepper van hockeyvereniging de Mezen. Sinds ze begonnen zijn met fithockey – met grotere sticks en een zachte bal – bleek er veel belangstelling voor te zijn. De deelnemers genieten van het bewegen, terwijl ook het sociale contact voor velen erg prettig is.

Klein begonnen

Dat zouden we breder moeten trekken, vonden Kepper en hockeycollega Chris Omloo. Inmiddels dijt het initiatief steeds verder uit. De raad bestaat niet alleen uit sportclubs, ook Athlos, de Zonzij, Esthers Dance Creation, wijkvereniging Stadsdennen Frankrijk, Fysiotherapiepraktijk Sport & Spine en welzijnsorganisatie ZorgDat denken mee. De gemeente Harderwijk biedt waar nodig ondersteuning.

Bewegen voor ouderen

De raad gaat zich inzetten om meer senioren aan het bewegen te krijgen. Enerzijds door het beweegaanbod beter toegankelijk te maken, zodat senioren weten waar ze terecht kunnen. En anderzijds door nieuwe beweegactiviteiten op te zetten en te stimuleren. De al bestaande Beweegwijzer voor senioren wordt op dit moment geactualiseerd.

Kennismaken?

De Senioren Beweeg Raad houdt in de Nationale Sportweek op zaterdag 15 september een open dag in De Kiekmure waar de aanbieders van sport- en beweegactiviteiten voor ouderen zich presenteren.

Reacties