Zaterdag 20 oktober eerste Trailrunning Athlos Harderwijk

Foto: AV aThlos

Zaterdag 20 oktober is het zover. Dan start om 9.00 uur de introductiecursus Trailrunning bij atletiekvereniging Athlos aan de Strokelweg 7 in Harderwijk.

Wat is trailrunning?

Trailrunning is voor hardlopers die buiten de gebaande paden willen lopen. Door de natuur over heuvels, los zand, smalle paden en beekjes. Het gaat om de beleving in plaats van de focus op snellere tijden. Je krijgt tips die je meteen kan toepassen en je maakt kennis met alle onderdelen van Trailrunning.

Twijfel is niet nodig

“Twijfel je nog? Niet doen hoor. Trailrunnen is vooral erg leuk om te doen”, vertelt Inge Versluis. “Tijdens de cursus maak je kennis met de Trailrunsport op een heel ontspannen manier. De cursus is geschikt voor iedereen die minimaal 10 kilometer achter elkaar kan hardlopen. Het tempo is hierbij niet belangrijk. Bij Trailrunning gaat het vooral om genieten onderweg van de natuur terwijl je over de mooiste paden aan het hardlopen bent”, vertelt Inge enthousiast.

Looptechnieken

Zaterdag 20 oktober start de eerste training om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. De daaropvolgende trainingen starten om 9.30 uur en eindigen rond 11.00 uur. Tijdens de cursus komen verschillende looptechnieken aan de orde, waardoor het lopen wellicht nog makkelijker gaat.  Denk aan stijgen en dalen, bochtenwerk en lopen door zand.

Toe aan een uitdaging?

Maak dan op zaterdag 20 oktober kennis met Trailrunning. De cursus wordt afgesloten met de Wisenttrail op zaterdag 31 december. De cursus wordt gegeven door de trainers Wilt Palthuis en Inge Versluis.

Meedoen?

Schrijf je dan in via de link Trailrunning Harderwijk of kijk op www.athlos.nl. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Wilt Pathuis ([email protected]) of Inge Versluis ([email protected])

 

 

Reacties