Gedeeltelijke openstelling auto’s en motoren Boulevard Harderwijk

Foto: Gemeente Harderwijk

De Boulevard wordt op 1 november opengesteld voor gemotoriseerd verkeer van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is de Boulevard afgesloten voor het verkeer en mag er niet worden geparkeerd op P5.

Gedeeltelijke openstelling

Deze winteropenstelling is van kracht tot 1 april. Vanaf 1 april treedt de zomerregeling weer in werking.

Route Boulevard: maandag tot en met vrijdag vanaf 1 november

Het gemotoriseerde verkeer van de Havendam naar de Boulevard/Rabbistraat/Hoogstraat en terug moet gebruik maken van de route over het Dolfinariumeiland via de route Havendam-Dolfinariumbrug-Zuiderzeeboulevard (langs P6)-Vischpoortbrug naar de Boulevard. De afsluiting met de piramide ter hoogte van de kruising Havendam/Boulevard (Restaurant ‘Kokkie’) blijft ook in de winterperiode van kracht. De piramide Boulevard/Hoogstraat is alleen naar beneden van maandag tot en met vrijdag.

Route Boulevard: zaterdag en zondag vanaf 1 november

Op zaterdag en zondag is de Boulevard afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De route zoals beschreven over de Dolfinariumbrug-Vischpoortbrug is dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer door middel van insteekpalen ter hoogte van de Vischpoortbrug. De parkeerterreinen P6 en P6a blijven bereikbaar via de Dolfinariumbrug. Parkeren op P5 is dan niet toegestaan. In deze periode is de piramide in de Boulevard/Hoogstraat omhoog.

Route voor ontheffinghouders en laden en lossen Boulevard

De ontheffinghouders kunnen, naast de route over het Dolfinariumeiland, ook gebruik maken van de route via de Strandboulevard-Oost. Tussen 6.00 en 11.00 uur is laden en lossen mogelijk via de huidige route over de Strandboulevard-Oost via de piramide bij de kruising Havendam/Boulevard.

Aanleiding wijziging openstelling en route

De ondernemers van de Boulevard hebben een verzoek gedaan om de Boulevard vanaf 1 november slechts gedeeltelijk open te stellen op maandag tot en met vrijdag. In het weekend blijft de Boulevard dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en voor parkeren. Dit geldt ook voor taxi’s. Op deze wijze blijft de Boulevard in de weekenden goed toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het huidige verkeersbesluit Boulevard wordt de komende periode gewijzigd, zoals bovenstaand beschreven. De route over het Dolfinariumeiland is tijdelijk vanwege de toekomstige bouwwerkzaamheden op het Dolfinariumeiland.

 

Reacties