Wethouder: Aan de andere kant moeten we ons wel blijven realiseren dat er gewoon een gebouw komt

Foto: Street View

Wethouder Christianne van der Wal gaat na gesprekken met bewoners van Havendam en omliggende straten opnieuw kijken naar de bestemming voor het braakliggend stuk grond aan de Havendam.

College heeft volste vertrouwen in goede afloop rondom pand Havendam

Een alternatief kan wat de wethouder betreft een aanpassing op het bestaande bouwplan of zelfs een andere bestemming zoals een Havenkantoor zijn. Naar aanleiding van bezwaren van bewoners Havendam en achterliggende straten tegen de voorgenomen bouw van een horecagebouw aan de Havendam heeft Van der Wal op 10 september en 15 oktober jongstleden gesprekken gevoerd met de vertegenwoordigers van deze bewoners.

Bewoners faliekant tegen bebouwing

Op 22 oktober heeft de gemeente een reactie ontvangen van de bewoners op deze gesprekken waarin zij aangaven te kiezen voor geen bebouwing op de bedoelde locatie aan de Havendam. Als er al iets zou moeten komen, dan hoogstens in lijn met wat er eerder gestaan heeft in de vorm van de verkoopruimte van rederij Flevo in een enkele bouwlaag in Zuiderzee-stijl. Het liefst zien bewoners er een terras en/of bankjes om vandaaruit de haven te kunnen bezichtigen.

Opnieuw plannen bekijken en afwegen

Van der Wal wil nogmaals benadrukken dat het recente overleg met bewoners wel degelijk iets opgeleverd heeft. Van der Wal: “Ten eerste gaan wij nu zelf verder in overleg met het consortium v.o.f. Waterfront om het voorliggende bouwplan verder uit te werken. Daarbij is het duidelijk de insteek om binnen de kaders van het vigerende bestemmingsplan zo veel mogelijk rekening te houden met de bezwaren van de bewoners en te kiezen voor een Zuiderzee-stijl voor het gebouw. Ook gaan we onderzoeken of een alternatieve locatie voor de horeca-ontwikkeling haalbaar is, in combinatie met een alternatieve opstalontwikkeling op de locatie Havendam, bijvoorbeeld een havenkantoor.”

Voor het einde van het jaar

Van der Wal streeft ernaar voor het einde van 2018 over beide sporen meer duidelijkheid te hebben. Als dit zover is, gaat ze verder in gesprek met de bewoners. Van der Wal: “Ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in dat we er in goed overleg met de bewoners uit gaan komen. Wij luisteren naar onze inwoners. Aan de andere kant moeten we ons wel blijven realiseren dat er gewoon een gebouw komt.”=

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen