112

Verdachte uit Vlaardingen aangehouden voor gewelddadige woningoverval Harderwijk

©Roy Mertens
Foto: ©Roy Mertens

Op dinsdagmorgen 6 november werd een 37-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden in verband met een gewelddadige woningoverval op een echtpaar aan de Deventerweg op zaterdagmiddag 17 december 2016.

Agressief en gewelddadig

Het paar was die middag even na half 6 net thuis en zat net aan een avondmaaltijd, toen er drie gewapende daders de woning binnenkwamen. De overvallers waren hierbij bijzonder agressief. De man werd diverse keren gericht beschoten en mishandeld en raakte hierbij ernstig gewond. Hij werd diezelfde avond nog aan zijn verwondingen geopereerd in het ziekenhuis.

Kogel uit zelfde wapen

Later die nacht werd in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam ook een onbekende persoon met een schotwond opgenomen. Hierbij werd een kogel uit het lichaam verwijderd. Deze kogel komt uit hetzelfde wapen waarmee het 68-jarige slachtoffer uit Harderwijk eerder die avond werd beschoten. Onlangs werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze overval. Dit leverde 6 tips op. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meer info en tips

Heeft u meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de gratis tiplijn; 0800-6070 of deel uw informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000. Voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak is een beloning van 10.000,- beschikbaar.

Reacties