Chocoladefabriek: feestelijke pop-up-store geopend in Harderwijk

Marja Schutte, Tessa Beijer en Marissa Meulstee-Kok, de gezichten van YAM, staan de komende weken in de Chocoladefabriek van Harderwijk.
Foto: Marco Jansen

Sinterklaas is het land uit en Kerst staat voor de deur. Het pand van YAM Lunch Coffee & More aan de Luttekepoortstraat 6 in de binnenstad van Harderwijk is voor de feestmaand van 7 december tot 6 januari omgetoverd tot Chocoladefabriek.

Chocoladefabriek vrijdag geopend

Het concept van Bakkerij Klink uit Voorburg is vrijdag 7 december op vier locaties in Nederland tegelijk gelanceerd: Venlo, Maastricht, Eindhoven en Harderwijk. Bakkerij Klink bestaat al sinds 1795, heeft zeven bakkerswinkels door het land en verzorgt als hofleverancier het brood en banket voor het Koninklijk Huis.

Bijzonder chocola

De Chocoladefabriek in Harderwijk heeft bijzondere handgemaakte chocoladeproducten, zoals kerkkaarsen (30 centimeter hoog), sneeuwpoppen, rendiertjes, kerstballen en pinguïns. Ook zijn er gechocolateerde spekjes in vijf smaken, pindarotsjes in diverse smaken, waaronder de exclusieve ruby – roze chocolade, en de zoete lekkernij Cannoli uit Italië.

Kuzzjes

Wat er vooral uitspringt zijn de Kuzzjes – een afgeleide van de negerzoen – met een vulling in 20 verschillende smaken: o.a. stracciatella, advocaat, champagne, after eight, honing kokos en marsepein. ,,Er is bewust voor een duidelijk assortiment gekozen, dit ervaart de consument als prettig. Zeven stuks voor vijf euro is een superleuk decembercadeautje voor een aantrekkelijke prijs. Mensen omarmen dit uit Duitsland overgekomen product; het afgelopen jaar heeft Klink al meer dan 300.000 Kuzzjes verkocht’’, aldus Marissa Meulstee-Kok.

Opvallend zijn ook de chocomelk ballen: de chocoladebal met smaaktoevoeging gaat in een glas warme melk wat chocomelk met koffie-, sinaasappel- of kaneelsmaak geeft. ,,Een bijzondere chocoladebeleving.’’

De Chocoladefabriek is ook een giftshop met kleine champagneflessen en luxe chocoladeproducten van de exclusieve lijn Coco & Sebas.

Chocoladefabriek in kerstsfeer

De winkel is donderdag omgebouwd en gedecoreerd in kerststijl en vrijdag geopend. Meulstee-Kok: ,,Mensen raken erg enthousiast van de gezelligheid en warme decembergevoel dat de winkel uitstraalt. Door alle lekkernijen lopen mensen watertandend naar binnen. De Kuzzjes blijven favoriet; daar kwamen mensen al speciaal voor naar YAM. Ook alle mooie handgemaakte chocoladefiguren zijn enorme eyecatchers voor de kerst.’’

De Chocoladefabriek is dagelijks geopend en wordt vanaf 7 januari weer YAM Lunch Coffee & More.

 

Fotobijschrift: (vlnr): Marja Schutte, Tessa Beijer en Marissa Meulstee-Kok, de gezichten van YAM, staan de komende weken in de Chocoladefabriek van Harderwijk.

Reacties