Bennet Tempelman (10) ontvangt certificaat voor zelfstandig reizen met OV 

Foto: Gemeente Harderwijk

Vandaag ontving de 10-jarige Bennet Tempelman een certificaat voor het zelfstandig reizen uit handen van locoburgemeester Gert Jan van Noort.

Zelfstandig met OV

Sinds dit schooljaar reist Bennet zelfstandig met het openbaar vervoer naar het speciaal onderwijs in Nunspeet. Dit in plaats van het aangepast vervoer vanuit het Leerlingenvervoer, waarbij een groep kinderen met een busje of taxi naar school wordt gebracht.

Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer heeft meerdere reismogelijkheden. Per leerling wordt bekeken wat de best passende wijze van vervoer is, kan de leerling met een busje/taxi of (zelfstandig of met begeleiding) reizen met het openbaar vervoer of met de fiets.

Graag zelfstandig reizen

Bennet gaf aan graag zelfstandig te willen reizen. De ouders van Bennet hadden vooraf de route goed uitgestippeld. Zij merkten al gauw dat het zelfstandig reizen goed is voor de ontwikkeling van Bennet. Bennet is zelf ook heel enthousiast. Locoburgemeester Gert Jan van Noort was onder de indruk van het verhaal van Bennet. “Bijzonder en geweldig dat zo’n jongen met het openbaar vervoer kan reizen en dat zijn ouders het vertrouwen in hem hebben. Hiermee laat Bennet al op jonge leeftijd zien dat hij zelfstandig en zelfredzaam is en een voorbeeld voor andere kinderen”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen