Oud en Nieuw verloopt in Harderwijk niet incidentloos

Foto: News United/Alfred Ruitenga

In Hierden, de Wittenhagen en in Drielanden waren 3 meldingen voor een uitruk van de brandweer. Bij de melding op de Goeman Borgesiuslaan werd ook een persoon opgepakt die de hulpdiensten beledigde. Verder waren er 5 inbraken op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsnacht. De nacht van 1 op 2 januari was er één zonder incidenten.

Druk met Oud en Nieuw

De nachtdienst van de politie had de handen vol. In de politieregio Harderwijk, Ermelo en Putten werd volop gevierd dat het nieuwe jaar begonnen was. In Harderwijk kreeg een persoon een bekeuring vanwege ordeverstoring. De persoon was aanwezig als omstander bij de brand aan de Braambergerhout in Drielanden. Eerder op de avond was bij de brand aan de Goeman Borgesiuslaan al een persoon aangehouden. Vanwege ernstige beledigingen richting de politie mocht de man een nachtje verblijven in het cellencomplex in Apeldoorn. Landelijke cijfers tonen aan dat het geweld richting politieagenten dit jaar bijna verdubbeld is.

Brandweer

De cijfers van geweld tegen ambulancebroeders en brandweerpersoneel tonen aan dat dit landelijk gezien juist minder is geworden. In Harderwijk mocht de brandweer er een paar keer uit. Voor een brand op een rietgedekte woning in Hierden. De buurman die de brand ontdekte, was zelf gestart met blussen. Toen de brandweer arriveerde, hoefden de brandweerlieden gelukkig alleen nog een controlerende functie uit te voeren. Waarschijnlijk was een vuurpijl de oorzaak.

In de buurt Wittenhagen-Zuid was een melding van een brand in de Goeman Borgesiuslaan. Er was een flink vuurtje gestookt nabij de afvalcontainers. Ook hier was de brand snel geblust.

Later in de nacht kwam er melding van een brand in bijgebouw aan de Goudsbergerhout. Het bleek te gaan om een carport aan de Braambergerhout die in de brand stond. Deze brand bezorgde de bewoners flinke schade aan de carport en auto. Ook hier wordt de start van de brand toegeschreven aan vuurwerk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen