Zilveren en Gouden Schuiver uitgereikt aan vrijwilligers Harderwijk Op IJS

Foto: HArderwijk Op IJS

Zaterdagavond 5 januari 2019 werden de laatste rondjes geschaatst bij de twaalfde editie van Harderwijk op IJs. Vele schaatsers, jong en oud, konden er geen genoeg van krijgen, maar toch werd om 21.00 uur de stekker uit de koelmachine getrokken om de ijsbaan te ontdooien.

Het dooit

Harderwijk op IJs kijkt terug op 5 weken schaatsplezier. Ondanks de natte periode bezochten veel Harderwijkers en enthousiaste schaatsers uit de omgeving toch de ijsbaan. “Er waren helaas enkele blokken die niet door konden gaan door de hoeveelheid regen. Zeker in de eerste weken konden jammer genoeg niet alle scholen het ijs op tijdens het schoolschaatsen,“ vertelt voorzitter Jennifer Rietveld.

Wel door

Gelukkig gingen andere activiteiten wel gewoon door. Zo was het op de vrijdagavonden swingen op het ijs tijdens de Disco on Ice avonden voor de 12-plussers. En ook dit jaar werd er flink gebruik gemaakt van de speciale KIDS Disco on Ice avonden voor kids tussen 5 en 11 jaar. Schaatstrainers deelden zaterdag tijdens de laatste les aan alle deelnemende kinderen certificaten uit als bewijs dat zij met succes de lessen gevolgd hebben. De gratis schaatslessen waren wederom erg gewild. Ook het gratis peuterschaatsen op de zaterdagochtenden werd supergoed bezocht.

Zilver en Goud

Vele vrijwilligers zorgden er de afgelopen vijf weken voor dat de ijsbaan “draaide”. Niet alleen een kaartje verkopen maar ook baanonderhoud, in de vroege uren de baan schuiven, toezicht houden, veiligheid bewaken en soms de tranen drogen van gevallen schaatsertjes. En wat te denken van het opbouwen en afbreken. Zonder bereidwillige vrijwilligers en sponsoren is de ijsbaan niet te realiseren. Alle vrijwilligers zetten zich meer dan 100% in. Zij voelen een maatschappelijke betrokkenheid. Het brengt sport, bewegen, gezelligheid en saamhorigheid, iets voor een ander over hebben, bij  elkaar.

Gouden en Zilveren Schuiver

Sandra Geerlings en Jaap Umans sr zijn twee van die vele vrijwilligers bij Harderwijk op IJs. Sandra kreeg zaterdagavond de gouden schuiver opgespeld als dank voor haar jarenlange betrokkenheid, zowel in het bestuur als in de sponsorcommissie. De zilveren schuiver was voor Jaap Umans sr die zeer vaak in de bekende blauwe jas op en rond het ijs te vinden was. De schuivers staan symbool voor de waardering die eigenlijk alle vrijwilligers verdienen.

'

Reacties

article
99398
Zilveren en Gouden Schuiver
Zaterdagavond 5 januari 2019 werden de laatste rondjes geschaatst bij de twaalfde editie van Harderwijk
https://harderwijk.nieuws.nl/nieuws/99398/zilveren-en-gouden-schuiver-uitgereikt-aan-vrijwilligers-harderwijk-op-ijs/
2019-01-06T22:29:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2019/01/06222925/Gouden-en-Zilveren-Schuiver-2019.jpeg
Nieuws