Wethouder mag geen alternatieve Nieuwjaarsduik nemen van burgemeester

Archieffoto
Archieffoto
Foto: ©Maximaal Sales

Wethouder Marcel Companjen en Adry Salomé wilden graag een alternatieve Nieuwjaarsduik gaan doen. De 2 zouden dit jaar voor de 15e keer het begin van het jaar met een duik inluiden.

Nieuwjaarsduik Harderwijk

De Nieuwjaarsduik begint zo langzamerhand een traditie te worden in Harderwijk. Tientallen deelnemers duiken jaarlijks de eerste zaterdag van het nieuwe jaar het Wolderwijd in. De organisatie achter dit evenement weet er jaarlijks weer een geslaagd evenement van te maken. Dit jaar lukte het de organisatie echter niet en gaven ze kort voor de kerstdagen aan dat het dit jaar niet zou gaan lukken.

Alternatief wethouder

Companjen en Salomé besloten hierop om zelf maar het water in te gaan. Ze wilden de traditie graag laten voortbestaan. Toen de burgemeester van het idee op de hoogte werd gebracht, besloot hij zijn medebestuurder te stoppen. Elke openbare happening in Harderwijk waar 2 of meer personen aan meedoen is een evenement en moet vooraf worden goedgekeurd door middel van een vergunning. Voor de officiële nieuwjaarsduik is een meerjarige vergunning verleend. Vergunning staan op naam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen