Vrijdagochtend 25 januari om 9.00 uur is de ijsbaan Vol Moed geopend

Foto: ©Frits Sparnaaij

IjsbaanNa de eerste nachtvorst begint het ieder jaar weer te kriebelen. Bij de fanatieke schaatsers en bij de vrijwilligers van IJsclub Vol Moed. De jaarlijkse ijsbaan op de Markt is een goede vervanger en ideaal voor schaatsende kinderen, maar een rondje 25 op de klapschaats gaat hem daar niet worden.

Geopend

Vanaf morgen kan dit wel jaar op de ijsbaan op de Wellen. Traditiegetrouw gaan de ijsmeesters vanaf het eerste moment nachtvorst met een boormachine en rolmaar het ijs op en meten zij de dikte van de ijsvloer. Donderdagavond was het dan zover. Er mag geschaatst worden! De ijsbaan is minimaal 8 centimeter dik.

Risico

Even leek het erop dat de warmere temperaturen dan voorspeld en de sneeuwval van dinsdag roet in het eten konden gaan gooien. Maar de ijsmeesters en andere vrijwilligers zijn druk aan het sneeuwschuiven en prepareren geweest. De buitenijsbaan in Harderwijk moet minimaal 8 centimeter dik zijn. Vanwege de hoeveelheid schaatsers en omdat onder het ijs een waterplas ligt, neemt de ijsbaanvereniging geen enkel risico.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen