Acht op de tien van de mensen die ‘zijn aangesloten op CAI Harderwijk’ zouden dus gebruik maken van het netwerk

30 dec 2020, 7:34 Nieuws
networking 2633600
Pixabay
Het kado van CAI Harderwijk
Voor CAI Harderwijk is 2020 een mijlpaal-jaar geworden en de organisatie is er maar verschrikkelijk blij mee. Het schijnt zo te zijn, dat 100% van de bewoners in het werkgebied is aangesloten en dat is inderdaad uniek te noemen voor Nederland, echter dat wil nog niet zeggen dat een ieder van het netwerk gebruik maakt, want dat is blijven steken op 80%. En dan als eigenwijze Brabander ben ik wel benieuwd naar het ‘hoe, wat en waarom’.
Acht op de tien van de mensen die ‘zijn aangesloten op CAI Harderwijk’ zouden dus gebruik maken van het netwerk. Het schijnt zo te zijn - heb ik ook maar even lopen op zoeken - dat er 9 providers zijn die gebruik maken van het netwerk van CAI Harderwijk en daar zitten grote namen tussen, zoals KPN en Solcon. Dus ik ben maar eens verder gaan zoeken en kwam op de site van CAI verrassend zaken tegen … over mijn eigen aansluiting. Daar moet ik maar eens in duiken.
Als men dus verder gaat kijken naar de providers, kan men de eigen provider eruit pikken en zien welk zenderpark men tot de beschikking heeft en dat is tegenwoordig nogal wat, ondanks dat er dagen lang ‘geen moer’ op die tv is. Maar ik denk dat dat meer met de interesse te maken heeft. Dus maar eens de check gedaan door mijn provider in te vullen en daar viel iets ‘vreemds’ op: “ … Glasvezelaansluiting: ja Kabeltelevisie: ja … “ en daaronder de zin “ … De glasvezelaansluiting is afgemonteerd in de meterkast … “
Toen ik deze zin las, dacht ik dat dus geen glasvezelaansluiting had. Nu ben ik misschien wel die blonde, domme Brabander, maar toch maar even de provider gebeld. En natuurlijk had ik het helemaal verkeerd: het betekent gewoon dat de aansluiting in de meterkast is gemonteerd aan het kastje waar daar hangt. Pffff ….
Enfin, daar ben ik dus nog niet veel verder mee gekomen, waarom er 100% aansluiting is en maar 80% gebruikers. Misschien dat ik nog maar eens moet gaan grasduinen op al die sites. Echter van belang is wel eerst de gebruikte termen en woorden eigen te maken, anders sta ik weer voor het bekende paaltje.
Op de site van CAI staat overigens te lezen, dat ze één van de kleinste kabelexploitanten in Nederland is, maar tevens ook één van de meest vooruitstrevende en behorend tot de laatste zelfstandige netwerkbeheerders.
Wat je allemaal niet tegenkomt, als je eens gaat spitten en dan je eigen gegevens invult.