ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

19 jul , 11:21 Nieuws
ontwerp zonder titel 85
Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg.

ANWB: "Ook Noord krijgt vakantie"

Vandaag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB. Op vrijdag wordt de grootste vertraging verwacht in Noord-Brabant en Gelderland. Rond Nijmegen is er grote kans op files door de intocht van de Vierdaagse.

Vakantiedrukte

Tijdens de vakantieperiodes neemt de drukte op de weg aanzienlijk toe, vooral op populaire reisroutes richting toeristische bestemmingen. Veel mensen vertrekken tegelijk, wat leidt tot files en vertragingen. Bekende knelpunten zoals snelwegen naar de kust of bergen kunnen extreem druk zijn. De wisseldagen, wanneer vakantiegangers vertrekken en aankomen, zorgen voor extra congestie. Dit verhoogt niet alleen de reistijd, maar ook het risico op ongevallen door vermoeidheid en ongeduld. Wegenwerken en onverwachte incidenten kunnen de situatie verergeren. Het is daarom verstandig om goed voorbereid op reis te gaan, alternatieve routes te plannen en indien mogelijk, buiten de piekmomenten te reizen.

Wegafsluitingen

Verkeer moet ook rekening houden met meerdere wegafsluitingen, zoals de A12 van Den Haag richting Arnhem, bij Utrecht op zaterdag en zondag. En de A15 van Nijmegen richting Rotterdam, tussen de knooppunten Deil en Gorinchem tot 26 juli. Drukte wordt ook voorzien rondom festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde en het Dominator festival in Eersel.

Vakantieverkeer Europa

Op populaire vakantieroutes wordt het, net als in de afgelopen weken, erg druk. In Frankrijk wordt het druk op de Autoroute du Soleil, de A7 van Lyon naar Orange en verderop de A9 richting de Spaanse grens. Ook op de A10 richting de Franse westkust staan zaterdag lange files. Ook richting Duitsland, Oostenrijk en Italië wordt veel vakantieverkeer verwacht.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.