Behulpzame burger redt vrouw uit zinkend autowrak

09 apr 2016, 6:53 Nieuws
img 0671
De 21-jarige Kimberley de Vente beseft maar al te goed dat het zondagnacht op het randje was. Net als haar behulpzame redder in nood. Beiden hebben deze week een andere week gehad dan anders.

Glad wegdek

Zondagnacht rijdt de Kimberley vanuit de de stad naar huis in Ermelo. In de verraderlijke bocht van het Westeinde gebeuren wel vaker ongelukken. Deze flauwe bocht nodigt niet echt uit tot afremmen. Afgelopen zondag had het veel geregend en Kimberley raakte om onduidelijke reden in de slip. Zij probeerde te corrigeerde en het noodlot sloeg toe. Haar kwam op de kop terecht en gleed het water naast de weg in. Ze weet dat nog even buiten bewustzijn is geweest en dat ze bijkwam in haar auto die op de kop in het water lag. Ze probeerde alarm te slaan met haar telefoon, maar die viel in het water.

Behulpzame redder

Het hele voorval werd gehoord door de 39-jarige Tjerk. De kok was die nacht nog laat op rende naar buiten en schreeuwde zijn buurman wakker. De portieren werden geblokkeerd en met zijn vuisten kreeg Tjerk de ruiten niet door. Hij besloot om hulp te gaan halen en even later wist hij met een lijmspuit en een steen een ruit kapot te slaan. Hij klom in de auto en kreeg het op de tast voor elkaar om de autogordel los te krijgen. Gelukkig net op tijd. Kimberley raakte weer bewusteloos en Tjerk kon met zijn laatste adem en kracht Kimberley uit de auto krijgen.

Op 't randje

Beiden hebben nog last van de vieze modder en het vieze water. Wat kneuzingen en kleine lichamelijke klachten, dat is wat Kimberley aan het ongeluk heeft overgehouden. Tjerk is een aantal dagen niet gaan werken. Dit alles doet ze beseffen dat het zondagnacht kantje-boord was.