Het Harderwijkse de Boterlap eindigt op plek 44 in de Café Top 100 van Misset Horeca.
is allesbehalve een onbekende op de redactieburelen van Misset Horeca. Het bedrijf van Gert Boonen en chef-kok Omar Dahak won in 2009 en 2013 de Misset Horeca Terras Top 100. De zaak bestaat uit twee delen: een café en een brasserie.
De brasserie heeft de uitstraling van een oude slagerij, het cafédeel is meer ‘bruin’, met twee barren en veel donker hout. Overdag lijkt de aandacht vooral naar het brasseriedeel te gaan, dat is ’s avonds wel anders. De medewerksters zijn attent, oplettend en actief, en ‘verkopen’ op een prettige manier. Ook maken ze, ondanks het gebruik van handhelds, goed oogcontact en dat is helaas in veel cafés geen vanzelfsprekendheid. Begin dit jaar openden Boonen en Dahak een tweede De Boterlap, in Ermelo. Dat is qua concept een kopie van hun succesverhaal in Harderwijk.