College opent sportzaal, kantine en website

19 dec 2016, 6:25 Nieuws
img 4918
Met de onthulling van het schoollogo, werd donderdag 15 december de nieuwe sportzaal op het Christelijk College Nassau-Veluwe geopend. Die eer kwam ditmaal toe aan Pieter Teeninga, de wethouder van Onderwijs.

Demonstraties

Leerlingen van het CCNV gaven met verschillende series en toestellen indrukwekkende demo’s. Er was ook een kempo kuntao demo van Yenny Luu. Zij is wereldkampioene en oud-leerling van het CCNV. Na de demonstraties was het de tijd voor de officiële handelingen. Het logo aan de muur werd tevoorschijn getoverd en de Wall of Fame werd zichtbaar. Op een muur in de nieuwe sportzaal hangen de foto’s van de leerlingen die het beoefenen van topsport combineren met lessen volgen op het College. Uit naam van alle meewerkende bouwbedrijven kreeg rector Bakker nog een erepodium cadeau. De bouw is door hoofdaannemer Bos en Vrijhof
uit Hierden gecoördineerd. De sportzaal is hypermodern. Een verrijdbare balk aan het plafond en een trampoline aan de muur die uitklapbaar is.

Gezonde kantine

Na de feestelijke opening stond de volgende happening op het programma. De gezonde schoolkantine werd geïntroduceerd. Omdat blikjes cola, frikandelbroodjes en repen chocola eigenlijk niet meer prominent aanwezig kunnen zijn in de verkoopbalie, is er de afgelopen periode geïnventariseerd hoe het CCNV dit kon veranderen. Hierdoor ontving rector Bakker van directeur Bert Demoed van Zo-Vital de zilveren gradatie. De behoefte aan een gezond, maar uitgebreid assortiment moest worden opgevuld. Door een aantal gesprekken met vertegenwoordigers, bezoeken aan andere middelbare scholen en veel proeven, kunnen de leerlingen nu dagelijks kiezen uit salades, luxe belegde broodjes en sappen.

Website College

Wie nu naar www.ccnv.nl
gaat, treft een volledige, responsive website aan. Alle informatie voor leerlingen, ouders en staf is gebruiksvriendelijk te benaderen. Een projectgroep is hier maanden mee aan het werk geweest en dit heeft geresulteerd in een moderne en frisse website. Erwin Bruinink van 2ICT
: “Wij zijn als bedrijf blij dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze website.”