Collegebesluiten Harderwijk: Plannen voor Woonpark Hierden en de Tubadreef

20 sep , 11:11 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 09 09t070132763
Tijdens de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 17 september 2024 zijn verschillende belangrijke besluiten genomen. Deze besluiten, ook wel collegebesluiten genoemd, hebben invloed op onder andere de woningbouw en infrastructuur in de stad. De vergadering besprak onder andere een budgetoverschrijding bij het Woonpark in Hierden, de verkoop van een bouwkavel aan de Tubadreef en de aanpassing van de Welstandsnota. Daarnaast kwamen ook fietsveiligheid en de uitvoering van een motie aan bod. In dit artikel bespreken we de belangrijkste collegebesluiten van deze vergadering.

Budgetoverschrijding bij Woonpark Hierden

Een van de belangrijkste onderwerpen die tijdens de vergadering werd besproken, was de financiële situatie rondom het Woonpark in Hierden. Het bleek dat er een budgetoverschrijding van € 275.000,- heeft plaatsgevonden. Dit is voornamelijk het gevolg van onvoorziene kosten die tijdens de bouw naar voren zijn gekomen. Het college besloot de gemeenteraad hierover te informeren via een raadsinformatiebrief. Daarnaast wordt de budgetoverschrijding opgenomen in de tussentijdse rapportage van 2024. Wethouder Enklaar, die dit dossier beheert, gaf aan dat het belangrijk is dat de kosten goed worden beheerd, zodat verdere overschrijdingen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Dit collegebesluit is cruciaal voor de voortgang van het project in Hierden en zal door de raad worden besproken.

Verkoop van bouwkavel aan de Tubadreef

Een ander belangrijk punt op de agenda van de collegebesluiten was de verkoop van een bouwkavel aan de Tubadreef. Deze kavel, gelegen tussen Tubadreef 55 en Saxofoondreef 14, zal worden gebruikt voor de bouw van één woning. Het college stemde in met de verkoop onder voorwaarden die zijn vastgelegd in het verkoopvoorstel. Daarnaast wordt een ruimtelijke procedure gestart om de verkoop planologisch mogelijk te maken. Dit besluit komt op een belangrijk moment, aangezien de gemeente Harderwijk steeds meer bouwkavels beschikbaar stelt om de woningnood in de regio aan te pakken. Het budget voor de verkoop, inclusief bijbehorende kosten van € 40.000,- en de verwachte opbrengsten van € 315.000,-, wordt eveneens opgenomen in de tussentijdse rapportage. Ook omwonenden worden op de hoogte gesteld van de plannen via een brief.

Aanpassing van de Welstandsnota en fietsveiligheid

Tijdens de vergadering werden ook enkele kleinere maar belangrijke collegebesluiten genomen. Zo besloot het college de Welstandsnota Harderwijk 2017 aan te passen voor een onderwijslocatie in het gebied Drielanden-Harderweide. Met deze aanpassing wil de gemeente de uitstraling en kwaliteit van nieuwbouw in dit gebied waarborgen. Daarnaast stemde het college in met de beantwoording van schriftelijke vragen van de fractie Gemeentebelang over de fietsveiligheid in de stad. Dit onderwerp is van groot belang voor de inwoners van Harderwijk, aangezien fietsveiligheid in diverse wijken een punt van zorg is. De gemeente neemt maatregelen om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren, en deze collegebesluiten tonen aan dat de raad actief betrokken is bij dit proces.

Uitvoering van motie ‘Put a ring on it’

Tot slot werd tijdens de vergadering de uitvoering van de motie ‘Put a ring on it’ besproken. Deze motie werd eerder door de raad aangenomen en vraagt om concrete acties. Het college besloot de raad te informeren over de voortgang van deze motie, die zich richt op verbetering van het beleid binnen de gemeente. Hoewel dit onderwerp wat minder aandacht krijgt, is het voor de raad van belang om op de hoogte te blijven van de uitvoering van aangenomen moties.
ontwerp zonder titel 2024 09 09t070132763

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.