Cultureel directeur Jessica Kroeske stapt op bij Stichting Podia Harderwijk

07 jul 2017, 17:11 Nieuws
jessica kroeske twitter cultureel directeur
Jessica Kroeske vertrekt per 1 september 2017 als Cultureel directeur bij Stichting Podia Harderwijk. De vrouw die de laatste 7 jaar vooral het Theater Harderwijk weer heeft laten opbloeien, gaat werken in Lelystad.

Nieuwe concepten en stijgende lijn

Het bestuur van Stichting Podia Harderwijk kan alleen maar waardering tonen voor de wijze waarop Kroeske de organisatie, en in het bijzonder het Theater Harderwijk, heeft geleid. Stichting Podia Harderwijk heeft de afgelopen 7 jaar een flinke stap vooruit gezet op het gebied van professionalisering. Verschillende initiatieven zoals de Ladies Night, het Fotoconcert en "Theater On Tour" zijn nieuwe initiatieven van Kroeske geweest die de programmering veranderden. In plaats van een aanbodgericht programma, wordt er meer een vraaggericht programma aangeboden. Theater Harderwijk kende de laatste jaren ook een grotere groei dan het landelijk gemiddelde.

Publiek grootste drijfveer

Kroeske wordt Hoofd Publiek en Presentaties bij Batavialand in Lelystad: “Ik heb altijd enorm genoten van de vele, soms hele bijzondere en persoonlijke contacten met onze bezoekers. Hun enthousiasme, blijheid of ontroering na een voorstelling waren voor mij de kers op het toetje. Daarom kijk ik dan ook met veel plezier uit naar mijn nieuwe functie bij Batavialand waarin ik o.a. een bijdrage kan gaan leveren aan de ambitie om de komende jaren de bezoekersaantallen te vergroten.” Het bestuur Stichting Podia Harderwijk begrijpt haar keuze, publiek is altijd de grootste drijfveer van Kroeske geweest.

Vertrek cultureel directeur geen effect op keuze

Het vertrek van Kroeske zal geen effect hebben in de keuze voor het budget van de Podiumkunsten van de gemeenteraad. "Voor aankomend jaar staat het programma natuurlijk al helemaal vast. De vervanging van Jessica Kroeske door Priscilla Muller is dan ook een bewuste keuze, waar we erg blij mee zijn. Mogen we gaan verbouwen van de raad, waar ik wel van uit ga, dan zullen wij ons over een jaar opnieuw beraden over ons personeelsbestand," aldus Jan van Walsem. "Priscilla Muller is al jaren, als directe medewerker van Jessica, werkzaam bij ons. De continuïteit van de organisatie is dan ook volledig dichtgetimmerd," vervolgt van Walsem.