Dean & The Moonboys is Gigstar Band of the Year

11 dec 2017, 16:01 Nieuws
dean en moonboys 2
Enkele weken geleden stuurde Stefan een Facebook Messenger bericht naar Harderwijk Nieuws. "Of we ze even konden helpen met wat promotie?" Ze hadden stemmen nodig. Dat deden we en het is gelukt!

Dean & The Moonboys

De Harderwijkse band staat ingeschreven bij Gigstarter. Een boekingsplatform dat het heel makkelijk maakt voor artiesten en boekers om tot elkaar te komen. Dit platform schrijft jaarlijks een wedstrijd uit. De Artiest van het Jaar-contest. De band bungelde rond de tweede, derde en soms de vierde plek en hadden hulp nodig om in ieder geval bij de 3 beste bands uit te komen. Die gingen namelijk door naar de finale. Door het bericht op Harderwijk Nieuws ging de band zelfs als eerste de finale in.

Finale

Op de finaledag kreeg Dean & The Moonboys 30 minuten speeltijd om hun rock ‘n’ roll ten gehore te brengen. De andere twee bands waren een funk/soul-band en een punkrock-band. Voor de Harderwijkers werd de finale nog wel even een dingetje. Een van de eisen was namelijk het ten gehore brengen van maximaal 1 cover en verder eigen nummers. De band speelt eigenlijk alleen maar covers. In 1 week tijd hebben ze 8 nummers in elkaar gezet en heeft de band met 2x 1,5 uur oefenen het nummer gelukkig onder de knie. Met een groep diehard-fans wordt er richting Amsterdam gereden en kan er uiteindelijk worden opgetreden voor zo’n 175 man. Aan het eind van de avond blijkt de Harderwijkse band de meeste stemmen bij elkaar te hebben gehaald. Volgens het juryrapport was hun optreden waardig genoeg voor de Popronde of de Grote Prijs. Stefan Schraa: “Dat we gewonnen hebben, komt omdat we verrassender gespeeld hebben dan de andere twee.” Hij krijgt bijval van bandleden Eva en Daan: “We zijn hier echt heel trots op. Dit is een bevestiging dat we de goede kant op gaan.”

Toekomst

Welke kant de goede kant is, wordt ook duidelijk. “We vinden het gewoon heel leuk om te spelen. We zijn een leuke liveband en blijkbaar is dat aantrekkelijk voor mensen,”
vertelt Daan. De band is nog maar heel kort samen. Daan en Stefan zijn de twee die er vanaf het begin bij zijn. Dean & The Moonboys is ontstaan van uit muziek maken op de middelbare school. 1x in de week oefent de band in de studio’s onder het Oude Stadhuis. Het afgelopen jaar hebben ze een aantal keer in Tommy’s gespeeld, ze worden de huisband van Walhalla genoemd en speelden afgelopen zomer meermaals op de markt tijdens de zomermarkten. In de komende maanden is de agenda al redelijk gevuld met boekingen buiten Harderwijk. En dat is waar de band naar toe wil. Af en toe een gig in Harderwijk en verder vooral heel Nederland laten genieten van hun muziekkunsten.

Informatie Dean and the Moonboys

De band is te volgen op Instagram , Facebook en per mail: [email protected] De eerstvolgende gig in Harderwijk is op 22 december in Walhalla. Het eerste zelf geproduceerde nummer is Lonely Liar en te zien op YouTube.