Detailhandel op industrieterrein Lorentz

07 okt 2016, 12:20 Nieuws
dries berg vishandel rokerij museum stephensonstraat detailhandel fb dries
Dat Vishandel Dries van den Berg moet verhuizen staat buiten kijf. Als laatste der Mohikanen staat het bedrijf fier overeind in de nieuwe wijk Waterfront. Na een hoop voors en tegens is er een plek gevonden waar de vishandelaar zijn bedrijf kan voortzetten. Op het grasveld aan de Stephensonstraat tegenover AIC en Dijkman Automaterialen verschijnt een visrokerij, palingmuseum en viswinkel.

Bezwaren

Of het ook daadwerkelijk van de grond gaat komen, is nog maar de vraag. De Harderwijkse
politiek was het donderdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte in ieder geval niet met elkaar eens. Op industrieterrein Lorentz mag immers geen nieuwe detailhandel worden gevestigd. Het College van B&W is erg enthousiast over de nieuw gevonden locatie, net als een meerderheid van de raadsleden. De overige raadsleden vinden dat het bestemmingsplan niet gewijzigd hoeft te worden en het college alsnog naar een andere locatie moet zoeken.

Detailhandel

De ondernemers achter Aannemers Inkoop Centrale zijn verbaasd over de houding van de gemeente. Voor het bedrijf AIC is al meermalen een verkoopbalie voor particulieren aangevraagd. Dit is altijd van de hand gedaan onder het mom van geen nieuwe detailhandel op Lorentz. Nu Dries van den Berg gaat verhuizen naar de Stephensonstraat wordt dit gedaan onder het mom van meerdere onderdelen in één bedrijf. Een rokerij, een museum en een viswinkel. Het is een onderdeel van de bedrijfsvoering.