Dolfijntje geboren in Dolfinarium Harderwijk

29 mei 2017, 7:05 Nieuws
roxy kalf dolfinarium
In het Hemelvaartsweekend 2017 is dolfijn Roxy bevallen van een gezonde baby. Op vrijdag 26 mei 2017 om 20:58 uur is er een dolfijntje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk. Het Dolfinarium is verheugd te kunnen melden dat moeder en jong het goed maken.

Blijft spannend

“Ondanks dat er op het Dolfinarium al vele malen een bevalling van een dolfijn heeft plaatsgevonden, blijft het een spannende en indrukwekkende gebeurtenis. Een pas geboren kalf is heel erg kwetsbaar. De gehele zwangerschap en geboorte is dan ook goed in de gaten gehouden door verzorgers en dierenartsen”
, aldus Jurriën Wouters van het Dolfinarium.

Is het een jongen of een meisje?

Helaas kunnen we dat nog niet met zekerheid zeggen. Het kalfje is de eerste tijd dicht bij de moeder en ook de andere dolfijnen waken over het kalfje. Het is waarschijnlijk mogelijk om over een aantal dagen het geslacht bekend te maken.

Kan het publiek de jongste aanwinst bewonderen?

Het park is open dus het publiek kan zeker het jonge kalfje zien zwemmen. Het is echter wel zo dat het publiek wat meer op afstand gehouden zal worden dan gebruikelijk, dit om moeder en kalf de nodige rust te gunnen.

Wat is de naam van het dolfijntje?

Er is nog geen naam voor het dolfijntje. Het Dolfinarium heeft een wedstrijd uitgeschreven waar men een leuke naam kan insturen. Er zijn al veel suggesties binnengekomen en het Dolfinarium zal zeer binnenkort de naam bekend maken.