Drukbezochte informatieavond Boulevard Waterfront

31 aug 2017, 10:20 Nieuws
waterfront boulevard harderwijk
Wethouder Ruimtelijke Opgaven Teeninga, de projectleider Waterfront, Frank Brouwer en civiel verantwoordelijke van Boskalis, Kees de Boer vertelden de aanwezigen wat er gaat gebeuren. Vanaf vandaag wordt de toegangsweg naar het Dolfinarium afgesloten.

Van krap naar ruim

Bij restaurant Kokki’s rechtdoor. “Vanaf de Havendam rijdt je over de nieuwe brug 3 kom je bij het Dolfinarium uit,” aldus de Boer. Hij vervolgt: “Er gaat een hoop gebeuren het komende half jaar.”
Wethouder Teeninga is verantwoordelijk voor het project Waterfront. “Mijn complimenten voor de ondernemers aan de Boulevard. Het is knap om het aan de ene kant zo levendig te houden, terwijl de andere kant een bouwput is. En ik wil de bewoners van de binnenstad complimenteren met hun geduld van de laatste weken. Dat geduld zullen we met z’n allen de komende tijd ook nog moeten hebben. Het is een project voor iedereen en van iedereen.”
In april zullen de civieltechnische dingen klaar zijn. Daarna zal het tot mei duren voordat de nieuwe Boulevard gefinetuned is. Zodat het nieuwe toeristenseizoen van start kan op een mooi, nieuw stukje Harderwijk.

Alles klaar behalve commerciële invulling

Het enige wat nog niet klaar zal zijn, is de commerciële strook voor het Dolfinarium. Er zijn alleen nog maar ideeën. Alles is de revue gepasseerd. Restaurants, cafés, een hotel, een theater, een casino , een bioscoop. “Wanneer hier invulling aan gaat worden gegeven, is echt nog niet te zeggen,“ aldus een medewerker van de info-avond. “Om de 5400 vrachten zand, in totaal 90000 kuub, te verplaatsen, zal er 60 werkdagen lang iedere 2,5 minuut een vrachtwagen rijden. Daarom is vanaf volgende week de gehele Boulevard afgesloten voor gemotoriseerd verkeer,” aldus de Boer. In de praktijk zal dit inhouden dat vanaf de Scheepssingel de weg voor gemotoriseerd wordt afgesloten.

Wijzigingen verkeer

Bezoekers voor de Boulevard parkeren op het terrein bij de molen en de Vischafslag. Ze moeten wandelend naar de Boulevard en de binnenstad. Dit kan niet over de nieuwe brug 4, maar gaat over de houten brug. Deze werd in maart 1990 opgeleverd. Vanaf de Buiten de Bruggepoort mag je de Boulevard niet meer op en vanaf de Hoogstraat is het ook niet meer mogelijk om met je auto de Boulevard op te rijden. De pyramides blijven omlaag. De rijrichting van de Vijhestraat wordt omgedraaid. Je moet bij het Kerkplein de Kerkstraat in rijden. Via de Rabbistraat rijd je rechtsaf de Hoogstraat in. Vanaf de Bruggestraat kan je dan tegenover Nicky’s de Vijhestraat in rijd je het gebied weer uit. Vrachtverkeer rijdt rechtdoor en draait na Monopole linksaf de Stille Wei op. Dit laatste kan alleen maar van 6.00 uur tot 11.00 uur.

Start inrichting volgende week

Volgende week zal worden gestart met de bestrating van het stuk voor Allure tot aan de Vischpoort. Dit zal een week of drie duren. Daarna volgt de bestrating van het stuk voor de Vischpoort tot aan de Havendam. Hier wordt ook de bestrating van het Vischpoortplein in meegenomen. Hier is februari een prijsvraag over geweest. Over 9 weken is de eerste haven klaar. Vanaf het Strandeiland wordt dit doorgetrokken naar ongeveer de Vischpoort. 3 weken later volgt de oplevering van de tweede haven. De planning is dat het grove werk rond de jaarwisseling klaar moet zijn.