Feestelijke start van seizoensopening 2017 Dolfinarium Harderwijk

20 feb 2017, 7:58 Nieuws
dolfinarium opening seizoen 2017 dolfijnen springen hnn
Skinny, de oudste dolfijn van Europa en een van de oudste dolfijnen in gevangenschap ter wereld, is zaterdag 18 februari 55 jaar geworden. Skinny woont al 50 jaar in het Dolfinarium. Ze is geboren in Sea World in Florida.

Feestelijke dag

Dieren in dierenparken worden steeds ouder. Dankzij de goede zorgen in het zeezoogdierenpark is Skinny een stuk ouder dan dat dolfijnen gemiddeld worden. Dolfijnen in gevangenschap worden tegenwoordig ouder dan soortgenoten in het wild. In het wild wordt een dolfijn een jaar of 40 gemiddeld, aldus de presentator van de 1e show van 2017 in de Delta. Door studie neemt de kennis over diersoorten, hun gedrag en hun gezondheid steeds verder toe. Het Dolfinarium heeft naast de hoogbejaarde Skinny al acht dieren die tussen de 30 en 50 jaar oud zijn. Ook vriendin Honey vierde een feestje. Zij is 50 jaar geworden. Omdat Skinny echt hoogbejaard is, zwemt zij apart van de groep met Honey in een eigen bassin. Hier kregen zij van de trainers en trouwe fan van het eerste uur Samantha Rozema een héérlijke vistaart. De 3 lagen gelatinetaart was bedekt met vis.

feestelijke

20 jaar Delta

Het Dolfinarium schonk op de openingsdag van het nieuwe seizoen ook aandacht aan de Delta. Dit deel van het Dolfinarium bestaat 20 jaar in 2017. In 1997 gestart als de Lagune, met indianen thema. Het was opgezet als eco-park waarbij de dieren met de Kwakwaka'wakw-Indianen de hoofdrol vertolkten. Door de jaren heen is dit deel van het Dolfinarium uitgebreid en gewijzigd. Het heeft de Odiezee geheten en nu dus Dolfijnendelta.
[embed][/embed]