Gemeenteraad beslist over Boekhorstlaan

13 jul 2016, 9:48 Nieuws
boekhorstlaan
Over de indeling van het terrein bij de Boekhorstlaan is afgelopen donderdag ook beslist door de gemeenteraad. Het terrein wordt voor toeristische, sportieve doeleinden en Harderwijkse werkgelegenheid omgeturnd.

Veluws uiterlijk

Met een tokkelbaan, fietsverhuur, klimbos, een speelparadijs en 2 fastfoodrestaurants komt er een hoop vertier op het "vergeten" stuk grond. Nu staan er wat huizen, liggen er wat weilandjes en is het nog een bosrijk geheel. Eigenlijk een stuk grond met een authentiek Veluws tintje.

Gemeenteraad

Dat gaat nu helemaal veranderen. Alle partijen waren het erover eens dat er wat moet gaan gebeuren met de Boekhorstlaan. Over de indeling vielen nog wel wat woorden over en weer. De stadsjutter Besselsen woont op de Boekhorstlaan. Wat gaat er met hem gebeuren? Wat gebeurt er met het zwerfafval van gasten van de fastfoodrestaurants? Wordt de N302 bij Harderwijk niet de grootste drive-in van Nederland? Wat te doen met het project Jongeren Op Gezond Gewicht aan de ene kant, terwijl je aan de andere kant met 3 fastfoodrestaurants de kans op ongezond gewicht open zet? Een KFC of Burger King tegenover een MBO-college, is dat wel slim?

Zonder geen optie

Een plan voor de Boekhorstlaan met 1 óf geen fastfoodrestaurant is géén plan voor de Boekhorstlaan. Wethouder de Jong gaf aan dat de gemeente ook eigenaar blijft van de grond. Kortom, het stuk grond dat nu ingeklemd wordt tussen de N302 en de A28 wordt een, mede door de gemeente ontwikkeld, gezellig onderdeel van Harderwijk.