Harderwijker Kroegenquiz editie september 2017

22 aug 2017, 17:01 Nieuws
harderwijker kroegenquiz facebook 3
Zondagmiddag 10 september is het de 4ekeer dat de Harderwijker Kroegenquiz wordt georganiseerd. In de kroegen Nicky’s, Ome Co, Gauwigheid en Sir Jack wordt 4 rondes “gequizt”.

Samen bundelen

hadden ze ieder jaar een popquiz en een pubquiz. Jan (Nicky’s) en Coen (Ome Co) besloten tijdens een zondagmiddag 4 jaar geleden om de krachten te bundelen en een gezamenlijk de Harderwijker Kroegenquiz te gaan starten. Samen met Sir Jack en Gauwigheid
zijn er 4 locaties waar de deelnemers in teams zondagmiddag 10 september hun kennis kunnen testen. En hun kennis kunnen meten met andere teams.

Harderwijker Kroegenquiz

De quiz vindt plaats in routevorm. Allevier de cafés hebben hun eigen specialisaties. Voor ieder team is er dus een sportronde, een ronde algemeen, een filmronde en een muziekronde. De vragenrondes zullen zo’n 30-45 minuten duren en in ieder café is er ongeveer een uur per ronde. Na ieder uur switchen de teams van café en zullen ze ook allemaal naar een volgende kroeg toe gaan. Zo is de spreiding het eerlijkst en spelen de teams niet hele middag tegen dezelfde tegenstanders. “Het is een quiz van formaat. Het zijn serieuze vragen en je kan maar beter zorgen dat je het nieuws van de laatste weken bij hebt gehouden,” zegt Jan lachend. “En voor de indeling van je team is het echt wel handig als je wat specialisten er in hebt zitten,” vult Theo, quizmaster van Nicky’s, aan.

Teams

De teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers (€5,-- p.p.) en kunnen zich vooraf opgeven. Vorig jaar waren er 32 teams. Dit jaar is de aanmelding bij Sir Jack. Hier kunnen de teams zich een half uur van tevoren melden en dan krijgen ze het deelnemerspakket met onder andere de volgorde van de route. Coen: “Ik heb de eerste mailtjes al weer binnen gekregen. Dit jaar hebben er al weer een hoop deelnemers ingeschreven die voorgaande jaren ook meededen. Dus als je zeker wilt zijn van deelname, kun je jouw team het beste zo snel mogelijk inschrijven. ” Voor de winnaars zijn er prijzen. Theo: “De overall kampioen krijgt een geldprijs. De winnaars per café krijgen een leuke prijs beschikbaar gesteld door een sponsor.”
Na de laatste vraag is de prijsuitreiking bij Sir Jack en die wordt gevolgd door de afterparty.