HarderwijkFM blikt met live-uitzending terug op 2016

28 dec 2016, 9:19 Nieuws
harderwijk centrum luchtfoto cc by sa 30 marco grotenhuis
Op donderdagavond 29 december (19.00 – 22.00 uur) kijkt HarderwijkFM tijdens een rechtstreekse radio-uitzending vanuit de ‘Graaf van Gelre’ terug op het bijna afgelopen jaar. Dit jaar niet via een chronologische volgorde van gebeurtenissen, maar HarderwijkFM interviewt bekende en onbekende Harderwijkers die een belangrijke gebeurtenis meemaakten of misschien ook niet.

Avond vol hoogtepunten

Natuurlijk komen hoogtepunten als stationsomgeving, de gouden plak van Lisa Kruger en de Vischafslag aan bod. Maar ook worden er zaken besproken, waar Harderwijkers niet zoveel over hoorden of lazen.

Zorg

De programmamakers gaan praten over de zorg. Landelijk een bekend item met zaken als ‘eigen bijdrage’, verpleeghuiszorg en thuiszorg. In Harderwijk hoorde je er niet zoveel over, ging het hier dan allemaal wel goed? De zender praat hierover met vertegenwoordigers uit de zorg (onder andere Jannie Heun van de WMO-raad en Marian van der Linde en Nenske Reijgersnert van Sonnevanck.

Wat verder ter tafel komt

Er zal worden gesproken over de cultuur in Harderwijk, onder andere met Fred Zoer van de Vischafslag en Jan van Walsum van het Theater Harderwijk. Over de binnenstad en de middenstand zal Renate Slokker aan de tand worden gevoeld. En of je het nu wilt of niet, onze politici waren ook weer actief. Wethouder Pieter Teeninga bijvoorbeeld en de raadsleden Jack van Zundert en Gerrit Kevelam. Zo kan de laatste meteen vertellen hoe het in Hierden is gegaan. En hoe was het afgelopen jaar voor inwoners met een migrantenachtergrond? Misschien dat Ahmet Nazligul daar meer over weet.
En al die gesprekken mengen we met opmerkingen vanuit het publiek zowel binnen als buiten de Graaf van Gelre.

Informatie HarderwijkFM

U bent welkom (voor zover er plaats is) om deze uitzending bij te wonen. Donderdag 29 december 19.00 – 22.00 uur in de Graaf van Gelre op de Markt in Harderwijk.
En natuurlijk kunt u thuis mee luisteren: het is te horen via de kabel (CAI) 94,0 FM en via de ether op 107.7 FM; via internet lukt het ook: ( www.HarderwijkFM > luisteren). Op zaterdag 31 december wordt het programma van herhaald via uitzending gemist van HarderwijkFM van 12.00 – 15.00 uur.